Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fillet, wellington

Fillet Wellington

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fillet Wellington



Fillet Wellington
Fillet Wellington

Hazırlama süresi 3 saat
8 kişilik
817 kalori Malzemeler:

Harç için: 400 gr dana eti (but tarafından)
400 ml krema
250 gr ıspanak
300 gr mantar
1 demet maydanoz
1/2 demet kerbel
3 dal kekik
20 ml sıvı yağ
tuz
pul biber
Bonfile ve sos için: 800 gr bonfile
20 ml sıvı yağ
250 gr küçük küp doğranmış bukegarni
2 dal kekik
1 defne
400 ml kırmızı şarap
200 ml Port şarabı
400 ml et suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
700 gr milföy hamuru
2 yumurta sarısı
50 gr krema
25 gr siyah domalan mantarı
100 ml domalan mantarı suyu (konserve)
karabiber

Aroması çok kuvvetli olan domalan mantarı, nadir bulunan bir mantar türüdür Bu tarif için isterseniz kestane mantarı da kullanabilirsiniz

Hazırlanışı:
Dana etini küp doğrayın Yağ ve sinirlerini çıkartıp 15 dakika buzlukta bekletin Eti üç porsiyon halinde ve her seferinde 100 ml kremayla el blenderi ile püre yapın İnce süzgeçten geçirip buzdolabında bekletin
Karışımı bu sefer iki porsiyon halinde kalan krema ile pürüzsüz olacak şekilde püre haline getirin Tuz ve pul biber ile tatlandırın En az 1 saat buzdolabında bekletin Kıvamını ve tadını kontrol etmek için; kaşığa karışımdan alın, kaynamayan sıcak suyun içinde 5 dakika bekletip tadına bakın Gerekiyorsa tuz ve pul biber ekleyerek tekrar buzdolabında bekletin
Ispanakları yıkayıp, kaynar tuzlu suda 1 dakika blanşe edin Soğuk sudan geçirin, buzlu su dolu bir kaseye koyun Mutfak bezini tezgaha yayın, ıspanak yapraklarını teker teker alın Sularını süzdürüp hafif üst üste gelecek şekilde beze yerleştirin İkinci bir bezi üstüne örtün, bastırarak kurutun Buzdolabında bekletin
Mantarları temizleyin, çok ince kıyın Maydanozu, kerbeli, kekiği ayrı ayrı ince kıyın Mantarları kızgın yağda kavurun Tuz, biber ve maydanozu ekleyin Süzgeçte süzdürüp, soğumaya bırakın Mantarları, kerbel ve kekiği et püresiyle karıştırın, yine dolapta bekletin
Bonfileyi tuzlayıp, biberleyin Büyükçe bir tavada kızgın yağda her tarafını kızartın, soğumaya bırakın Aynı tavada bukegarni, kekik ve defneyi, orta ateşte açık kahverengi oluncaya kadar 10 dakika kavurun Kırmızı şarabı, Port şarabını ve et suyunu ekleyin Üstü açık olarak 250 ml kalıncaya kadar kaynatın, ince süzgeçten süzdürün Bir tencerede şekeri açık kahverengi oluncaya kadar karamelize edin, şaraplı sosu ekleyin ve 200 ml kalıncaya kadar kaynatın Ilık suda erimiş nişasta ile bağlayın, bir kenarda bekletin
Et püresini spatula ile ıspanakların üzerine sürün Bonfileyi kurulayın Uzunlamasına ıspanakların alt tarafına yerleştirin ve hepsini mutfak bezinin yardımıyla sarıp rulo yapın, kat yerini iyice bastırın
Milföy hamurunu unlu tezgahta 45x35 cm büyüklüğünde açın Yumurta sarılarını krema ile çırpıp yarısını kenarlarına sürün Rulo eti hamurun uzun tarafının alt kısmına yerleştirin Hamuru etin üzerine sarıp rulo yapın Kat yeri alta gelecek şekilde fırın kağıdı serili tepsiye koyun, kenarlarını sıkıca kapatın Üstüne kalan yumurtalı kremayı sürün ve tepsinin içinde 30 dakika buzdolabında bekletin Önceden 210°C’de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin 10 dakika dinlendirin Domalan mantarları ince kıyın Sosu bir taşım kaynatın, mantar ve suyunu ekleyip, sıcak tutun Bonfileyi 8 dilime kesin, sos ve karamelli şalgamla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.