Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
analiz, bilgi, genel, hakkında

Analiz Analiz Nedir? Analiz Hakkında Analiz Bilgi Analiz Genel Analiz

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Analiz Analiz Nedir? Analiz Hakkında Analiz Bilgi Analiz Genel Analiz

Analiz Analiz Nedir? Analiz Hakkında Analiz Bilgi Analiz Genel Analiz Nerelerde Kullanılır
Analiz Analiz Nedir? Analiz Hakkında Analiz Bilgi Analiz Genel Analiz Bileşik veya karışımların çeşitli etkenler yardımı ile (ısı, elektrik gibi) kendini meydana getiren bileşimlerini aydınlatmaya yarayan işlemlere verilen adAnaliz, sentezin karşıtıdır

Bileşik ve karışımdaki maddelerin yalnız cinsi aranıyorsa kalitatif (nitel) analiz, bu maddelerin miktarı da aranıyorsa kantitatif (nicel) analiz yapılır

Kalitatif analizde bileşik veya karışık cisim, ilkin uygun bir şekilde eritilir Bundan sonra her bir element ayrı ayrı çökelekler halinde çöktürülür Bu suretle cismin bileşimi anlaşılmış olur

Kantitatif analizde başlıca iki metot kullanılır: Gravimetri ve volumetri metotları

1 -Gravimetride,analiz yapılacak cisimden bir miktar alınarak tartılır ve eritilir Miktarı aranılan madde bir çöktürme ayırıcı ile bileşimi bilinen bir bileşik halinde çöktürülür Çökelek süzülür, kurutulur ve sonra tartılır Bulunan ağırlıktan aranılan maddenin miktarı hesap edilir

2 -Volumetride, analizi yapılan madde eritilir,su eriyiğin içine dereceli bir cam borudan belli bir konsantrasyonda bir ayıraç eriyiği akıtılır Bu suretle madde belli bir kimyasal değişmeye uğratılır Bu olay sonunda harcanan ayıraç eriyiğinin hacminden aranılan maddenin miktarı hesap edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com