Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alev, bilgi, genel, hakkında, kullanılır, nerelerde

Alev Alev Nedir? Alev Hakkında Alev Bilgi Alev Genel Alev Nerelerde Kullanılır

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alev Alev Nedir? Alev Hakkında Alev Bilgi Alev Genel Alev Nerelerde Kullanılır Bazı gazların buharların yanması sırasında görülen ışık olayına verilen ad Bir alevde, meselâ bir mum alevinde üç bölge ayırt edilir: İç bölge veya çekirdek bölge, ışıksız olan bir bölgedir Yanan cisimden meydana gelen gaz ve buharla kaplıdır, sıcaklık derecesi en düşük olan bölgedir Orta bölgede tam bir yanma olmaz Mevcut olan sıcaklık yüksekliği yüzünden yanan cismin yaydığı gazlardan karbon meydan gelir ve karbon parçacıkları da korlaşarak ışık saçarlar En dış bölgede oksijenle, yani hava ile fazla temas olduğu için tam bir yanma olur Bu bölgede sıcaklık en yüksek derecededir

Yanma olayı, havadaki oksijen alınmasıyla olur Bu sebeple alevin ışık verme derecesi alman oksijen miktarına bağlıdır Bol oksijen bulunması hallerinde, alevdeki bu üç bölge birbirine karışır ve daha şiddetli yanma olur, daha çok alev çıkarOksijen az olması halinde ise, korlaşmayan karbon parçacıkları fazla is meydana getirirler Böyle is çıkaran bir aleve fazla oksijen verilirse ışık miktarı artar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com