Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atom, bilgi, dünya, dünyadaki, enerjisinin, gelişimi, ölçeğindeki

Atom Enerjisinin Dünya Ölçeğindeki Gelişimi Atom Enerjisinin Dünyadaki Gelişimi Bilgi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atom Enerjisinin Dünya Ölçeğindeki Gelişimi Atom Enerjisinin Dünyadaki Gelişimi Bilgi

Atom Enerjisinin Dünya Ölçeğindeki Gelişimi Atom Enerjisinin Dünya Ölçeğindeki Gelişimi Bilgi Atom Enerjisinin Dünya Ölçeğindeki Gelişimi Hakkında Atom Enerjisinin Dünya Ölçeğindeki Gelişimi Tanımı
Atom Enerjisinin Dünya Ölçeğindeki Gelişimi Atom Enerjisinin Dünyadaki Gelişimi Bilgi ATOM ENERJİSİNİN DÜNYA ÖLÇEĞİNDEKİ GELİŞİMİ
Şu anda dünyada 434 reaktör işletme, 36 reaktör ise inşa halinde bulunmaktadır(Mayıs 1999'daki duruma göre) Batı Avrupa'da ve ABD'de planlanan veya inşa halinde olan tek bir reaktör bulunmamaktadır Almanya'da toplam 19 reaktör işletme halindedir Son reaktör 1989'da şebekeye bağlanmıştır O zamandan bu yana, yeni reaktör kurmak konusunda herhangi bir somut plan duyulmamıştır
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın bu enerjinin dünyadaki gelişimi konusunda başlangıçtaki öngörüsüne bir bakalım 1974'te bu kurum, 2000 yılında yaklaşık 4500 GW kurulu güç öngörüyordu Bu öngörüler her geçen yıl biraz daha aşağıya çekilerek düzeltildi 1986'da öngörülen kurulu güç artık sadece 500 GW'a düşmüştü Gerçekte ise, günümüzde dünyada sadece 353 GW'lık bir güç kuruldu Yani 60'lı ve 70'li yıllarda umulandan, çok daha az bir bölümü Özellikle şebekeye bağlı 106 reaktörü olan ABD'de, 1973'ten bu yana yeni atom reaktörü yapılmamıştır

Almanya'da en son inşa edilen Neckar 2 reaktörünün yapımına 1982'de başlandı, 1989'da işletmeye alındı Bu reaktör başlangıçta planlandığı gibi 1 milyar marka değil, 5 milyar marka mal oldu Büyük fiyat artışları bu reaktörün Almanya'da kurulan ilk reaktörden beş kat daha pahalıya mal olmasına neden oldu
Bu nedenle eski santrallerden elde edilen elektrik ucuzken, yenileri çok yüksek elektrik maliyetleri getirmektedir
Almanya'nın atom enerjisi kullanmaya son vermesi için sekiz önemli neden vardır Bu nedenlerden her birini ayrıntılı olarak ele almak istiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com