Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edenler, eski, hizmet, simya’ya, simyacılar

Eski Simyacılar ( Simya’Ya Hizmet Edenler )

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski Simyacılar ( Simya’Ya Hizmet Edenler )

Eski Simyacılar ( Simya’ya Hizmet Edenler )
Eski Simyacılar ( Simya’ya Hizmet Edenler )
Hermann Kopp : Soy (asal) olmayan metalleri soy metallere dönüştürmek filozof taşının ve insan ömrünü sonsuzlaştıracak yaşam iksirinin aramak
Cabir Bin Hayyan : Atomların kontrol altında parçalanıp değerlerinin değişmesi sonucunda ise metallerin birbirine dönüşebileceğini söylemiştir
El-Razi : Soda ile potasyum arasındaki farkı bekirtmiş, sülfat asidini bulmuştur, formik asidi, kostik sodayı ve gliserini keşfetmiştir
Glauber : Sodyum Sülfatı sentezlemiştir Metal klorürlerin, metalleri tuz asidinde çözerek elde edileceğini göstermiştir Hidroklorik asidi keşfetti
İbn-i Sina : Özellikle dönüşümle ilgilenmiştir Mineralleri; taşlar, ateşte eriyen maddeler, kükürtler ve tuzlar olarak 4 gruba ayırmıştır
Van Helmont : Suyun temel element olduğuna inanmıştır Gaz üretimini ilk kez açıkça gerçekleştirmiştir Deneylerinde teraziyi kullanarak, kimyasal çalışmalara nicel özellik kazandırmıştır
Johann Joachim Becher : Ateş elementinin yanma sırasında kaçıp giden bir nesne olduğunu varsaydı Georg Erns Stahl bu nesneye flojiston adını verdi
Cavendish, Priestler ve Scheele : Karbondioksit, oksijen, klor, metan ve hidrojen gazlarını ayrı gazlar olarak tanımladılarCavendish ayrıca gazları yoğunluklarına göre ayırdı Bu çalışmaların yardımıyla flojiston yıkıldı
Lavoisier : Lavoisier, metal oksitlerinin daha önce priestley ve Scheele nin keşfettiği oksijen ile metallerin yaptığı bileşikler olduğunu kanıtladıKütlenin korunumu yasasını ortaya koydu
Richter : Birleşme ağırlıkları yasasını buldu
Proust : Sabit Oranlar Yasasını buldu
Dalton : Katlı oranlar yasasını buldu
Amedeo Avagadro : Gaz halindeki birçok elementin birer atomlu değil, ikişer atomlu oldukları ve aynı koşullar altında bulunan gazların eşit haciminde eşit sayıda molekül bulunulacağı varsayımını geliştirdi
Dimitriy İvanoviş Mendeleyev : İlk kez kimyasal elementlerin periyodik yasasını açıkladı
HG Moseley : X ışını yardımıyla elementlerin atom numaralarını saptayarak Mendeleyev in periyodik tablosundaki boşlukları doldurmaya başladı
Wilhelm Röntgen : X ışınımını buldu
Henri Becquerel : Uranyumdaki doğal radyoaktifliği keşfetti
Max Planck : kuvantum kuramını ortaya attı
F Wöhler :Siyanüt bileşikleriyle çalışırken üreyle amonyum siyanatı sentezlediBu buluşla izometleşme olgusu ortaya çıktı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com