Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birimleri, hakkında, mikrosaniye, milisaniye, nan, osaniye, pikosaniye, salise, saniye, zaman

Zaman Birimleri,Saniye,Salise,Milisaniye,Mikrosaniye,Nan Osaniye,Pikosaniye Hakkında..

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zaman Birimleri,Saniye,Salise,Milisaniye,Mikrosaniye,Nan Osaniye,Pikosaniye Hakkında..

Zaman Birimleri,Saniye,Salise,Milisaniye,Mikrosaniye,Nan osaniye,Pikosaniye Hakkında
Zaman Birimleri,Saniye,Salise,Milisaniye,Mikrosaniye,Nan osaniye,Pikosaniye Hakkında

Saniye: Yaklaşık olarak iki kalp atışı arasındaki süre
Salise: 10 üzeri -2 saniye, yani saniyenin 100'de biri
Milisaniye: 10 üzeri -3 saniye, yani saniyenin binde biri
Mikrosaniye: 10 üzeri -6 saniye, yani saniyenin milyonda biri
Nanosaniye: 10 üzeri -9 saniye, yani saniyenin milyarda biri
Pikosaniye: 10 üzeri -12 saniye, yani saniyenin trilyonda biri
Femtosaniye: 10 üzeri -15 saniye, yani saniyenin katrilyonda biri
Attosaniye: 10 üzeri -18 saniye, yani saniyenin kentrilyonda biri
Planck zamanı: 10 üzeri-49 saniye Büyük Patlamadan sonra, kütle çekiminin diğer güçlerden ayrıldığı en kısa zaman süresi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com