Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, emilmesi, hakkında, işığın, maddesel, ortamlar, soğurulması, tarafından

İşığın Maddesel Ortamlar Tarafından Emilmesi,İşığın Soğurulması Hakkında Bilgiler

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşığın Maddesel Ortamlar Tarafından Emilmesi,İşığın Soğurulması Hakkında Bilgiler

Işığın maddesel ortamlar tarafından emilmesi,Işığın Soğurulması Hakkında Bilgiler
Işığın maddesel ortamlar tarafından emilmesi,Işığın Soğurulması Hakkında Bilgiler

Işığın maddesel ortamlar tarafından emilmesidir 'fetih, orbitalde bulunan elektronlar foton soğurarak bir üst enerji seviyesine çıkar Atomların yörüngelerinde bulunan elektronlar belirli enerji seviyelerinde olan orbitallerde bulunurlar Orbitaller arası enerji farkları her atoma özgüdür Işık belirli dalga boyuna sahip elektromagnetik ışımadır ve bir enerjiye sahiptir Bir fotonun Enerjisi E=hυ formülü ile gösterilir Işığın enerjisi dalga boyu ile ters orantılıdır Yani ışığın dalga boyu azaldıkça enerjisi artar, dalga boyu arttıkça enerjisi azalır
Bir atoma orbitalleri arasındaki enerji farkına denk dalga boyundaki bir ışık gönderilirse temel haldeki elektron(lar) bir üst enerji seviyesine çıkarlar ve o ışığı soğururlar Bu olaya ışık soğurulması denir Işığı en çok soğuran renk siyahtırGelen ışıktaki bütün renkleri emerFakat diğer renkler Örn:Yeşil sadece yeşil ışığı yansıtır gerisini emerYazın açık renkli kıyafetler giymemizin sebebi budurBeyaz renk ise bütün renkleri geri yansıtır Soğurulma maddelerde bir takım değişmelere yol açabilir örneğin ışıkta fazla kalan ilaçlar bozulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com