|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adamlarinin, bilim, buluşlari, fizikteki, nelerdir |
![]() |
Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Nelerdir?Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Nelerdir? Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Bilim Adamlarinin Fizikteki Buluşlari Nelerdir? BİLİM ADAMLARININ FİZİKTEKİ BULUŞLARI : ![]() 1897Dilieter Zeeman Joseph John Thomson; Zeeman, ışığın bir atom içindeki yüklü parçacıkların hareketi sonucu yayımlandığını buldu ![]() ![]() 1900: Max Planck: Karacisim ışınmasını kuantum enerji yayımı ile açıkladı ![]() 1914:James Franck Gustav Hertz ; bir elektron saçılım deneyiyle duragan durumların varlığını doğruladı ![]() 1923: Arthur Compton; x- ışınlarının elektronlarla etkileşimlerinde minyatür bilardo topları gibi davrandıklarını gözlemledi ![]() ![]() 1924: Erwin Schrödinger; kuantum fiziğinin, “dalga mekaniği” diye adlandırılan yeni bir betimlemesini geliştirdi ![]() ![]() 1924: Satyedra Nath Bose Albert Einstein; Kuantum parçacıklarını saymak için daha sonra Bose-Einstein İstatistiği diye adlandırılacak olan yeni bir yöntem buldular ![]() ![]() ![]() 1925:Wolfgang Pauli; Aynı özelliklere sahip fermiyon türü iki parçacığın, aynı enerji düzeyinde bulunamıyacağını söyleyen “Dışlama İlkesi”ni açıkladı ![]() 1926;Erwin Schrodinger; Kuantum fiziginin,"dalga mekanigi" diye adlandirilan yeni betimlemesini gelistirdi ![]() 1926: Enrico Fermi ![]() ![]() İki bilim adamı, kuantum mekaniğinin parçacıkları saymak için yeni bir yola gereksinme duyduğunu belirlediler ![]() ![]() 1928: Dirac; Elektronun karşı maddenin varığını da öngören relativistik bir kuramını ortaya koydu ![]() 1934: Hideki Yukawa; Çekirdek kuvvetlerinin, mezon denen ağır parçacıklarca ilettiği düşüncesini ortaya attı ![]() ![]() 1946-48: Isidor ı ![]() ![]() Dirac kuramında tutarsızlıklar keşfetti ![]() 1964: John S ![]() “Bell eşitsizlikleri” denen deneysel bir testle kuantum mekaniğinin bir sistem için en eksiksiz tamamı verip vermediğinin sınana bileceğini söyledi ![]() 1964: Murray Gelln – Mann; Madde parçacıklarını oluşturan ve kuark adı verilen temel parçacıklarla ilgili bir model geliştirdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|