Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fizik, hakkında, nelerdirfizik, yasaları

Fizik Yasaları Nelerdir?Fizik Yasaları Hakkında

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fizik Yasaları Nelerdir?Fizik Yasaları Hakkında

Fizik yasaları nelerdir?Fizik yasaları Hakkında
Fizik yasaları nelerdir?Fizik yasaları Hakkında

1-yerçekimi kanunu
2-Newton kanunları
3-Termodinamik Kanunları
4-Ohm Kanunu
5-Paskal Yasası

Fizik Teorileri

Einstein özel görelik kuramını 1905 yılında yayınladı Buna göre:

1Fizik yasaları her türlü referans noktasından bağımsızdır

2Işık hızı uzayda sabittir ve gözlemi yapanların hızından bağımsızdır

3-İzafiyet Teorisi: Özel Görelilik Kuramı (İzafiyet teorisi), Albert Einstein tarafından 1905'te Annalen der Physik dergisinde, "Hareketli cisimlerin elektrodinamiği üzerine" adlı 2 makalesinde açıklanmış ve ardından 5 makalesi "Bir cismin atıllığı enerji içeriği ile bağlantılı olabilir mi?" başlıklı makalesiyle pekiştirilmiştir Göreliliğin Özel Teoremi 1905 yılında Albert Einstein tarafından "Hareketli Cisimlerin Elektrodinamiği Üzerine" isimli yayınında ortaya atılmıştırTeoreme göre, bütün var¬lıklar ve varlığın fiziki olayları izafidir Zaman, mekan, hareket, birbirlerinden bağımsız değildirler Aksine bunların hepsi birbirine bağlı izafi olaylardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com