Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, ilgili, kimyasal, zehirler, zehirlerle

Kimyasal Zehirlerle İlgili Bilgi - Kimyasal Zehirler Nedir?

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kimyasal Zehirler Nedir? – Kimyasal Zehirler Neden Tehlikelidir?-besinlerde meydana gelen kimyasal zehirler

Kimyasal Zehirler

Cyanide

Yeni endüstriyel malzemelerin geliştirilmesinde ve metallerin temizliğinde kullanılan bir tür zehir Etkileri, mide bulantısı, baş ağrısı ile şiddetli etkiye maruz kalındığında ortaya çıkan zor nefes alma ve bilinç kaybı Tedavisi için etki şiddetine bağlı olarak çeşitli ilaçlar mevcut

Anthrax

Toprakta bulunan ve normal şartlarda canlı sığır ve koyunları etkileyen bir tür bakteri Çiçeklerde bulunan sporlar yoluyla nadiren de olsa bulaşıcı etkisi olabilir Eğer sporlar teneffüs edildiyse, ateş, nefes darlığı ile kendini gösterir ve birkaç gün içinde ölümle sonuçlanır Antibiyotik ve aşı ile tedavi edilebilir

VX

Kokusuz, sinirleri etkileyen bir zehir türü Sıvı veya gaz halinde bulunan VX, oldukça ölümcül bir zehir Sinir sistemini devre dışı bırakır Aşırı dozda, 10 dakika içinde akciğerler ve kalp fonksiyonlarını yitirerek durur Atropine adı verilen ilaç, vakit kaybetmeden kola, bacağa veya doğrudan kalbe enjekte edilmelidir

Sarin

Sinir sistemini etkileyen renksiz, kokusuz enzim bloklarından oluşan bir gaz türü Etkileri; mide bulantısı, nefes darlığı, bilinç kaybı, felç ve sonuç olarak ölüm Atropine ve Pralidoxime, sarin gazının etkilerini tersine çevirir

Botulinum Zehiri

Sağlıklı üretilmemiş konserve yiyecek kutularında yaşayan Clostridium botulinum adı verilen zehirli bir bakteri kullanılarak geliştirilmiştir Bulanık görme, baş dönmesi, adalelerde ani güç kaybı yapar Enfeksiyonu önlemek için geliştirilen antitoksin veya aşı kullanılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com