Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dietil, eter, eterin, işe, nedirdietil, nelerdir, yarardietil, özellikleri

Dietil Eter Nedir?Dietil Eter Ne İşe Yarar?Dietil Eterin Özellikleri Nelerdir?

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dietil Eter Nedir?Dietil Eter Ne İşe Yarar?Dietil Eterin Özellikleri Nelerdir?

Dietil eter Nedir?Dietil eter Ne İşe Yarar?Dietil eterin Özellikleri Nelerdir?
Eterlerin oksijen atomuna iki alkil grubundan olustugu bilgisini araya sikistirip dietil etere geceyim En kücük eter olmamasina ragmen en meshurudur Kisaca eter olarak isimlendirilir
Dietil eter Nedir?Dietil eter Ne İşe Yarar?Dietil eterin Özellikleri Nelerdir?
Kaynama noktasi oldukca düsüktür 35°C Donma noktasi da oldukca düsüktür -123°C

Yogunlugu 071 g/cm3 olup sudaki cözünürlügü oldukca düsüktür ve su ile karismaz ve ayri faz olusturarak suyun üstüne kurulur

Kimyaci olmayan kisilerin bayiltilmasinda kullanilir Cok kolay alev alir Uzun süre isiga maruz kaldiginda, patlayici peroksitler olusturarak oldukca tehlikeli olabilmektedir Günes isigi almayan, cocuklarin erisemeyecegi serin yerlerde saklanmasi tavsiye olunur Genelde cözücü olarak kullanilir Polar bir cözücüdür denebilir Kaynama noktasinin düsüklügü nedeniyle ortamdan uzaklastirmasi kolay oldugundan tercih edilir (en azindan ben tercih ediyorum demek aslinda bu)

Sanayide senaaai etil alkolun dehidrasyonu ile yapilir Derisik sülfürik asit ile karistirilan etil alkolun isitilmasi sonucu dietil eter olusur ve olusan dietil eterin ortamdan distilasyon yoluyla cekilmesiyle aslen denge olan tepkime saga dogru kaydirilir Tepkime genelde 130-140°C`de gerceklestirilir Daha yüksek sicakliklarda etanol etilene dönüsürken daha düsük sicaklarda tepkime cok yavas gerceklesmektedir

Cevre kirliligine pek yol acmaz Su ile karistiginda cok kolay buharlastigi icin havaya karisir ve isik ve isiyla bozulur

Hava ile temas halinde bulunan dietil eter icinde az miktarda su bulunmaktadir kuru eter elde etmek icin dietil eter kücük sodyum parcalari varliginda, argon atmosferi altinda distillenerek yine argon altinda saklanir

eter satışı ,dietil eter ,dimetil eter ,eter kaynama noktası ,eterin kaynama noktası, eter satış ,etil eter ,eter nedir ,eter satişi ,eter satisi,eter temini, eter nereden temin edilir, eter kaynama sıcaklığı ,eter satış noktaları ,eter nasıl temin edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com