Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açısal, bilgi, hakkında, momentum

Açısal Momentum Açısal Momentum Nedir Açısal Momentum Hakkında Açısal Momentum Bilgi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Açısal Momentum Açısal Momentum Nedir Açısal Momentum Hakkında Açısal Momentum Bilgi

Açısal Momentum Açısal Momentum Nedir Açısal Momentum Fizik Açısal Momentum Bilgi Açısal Momentum Tanımı Açısal Momentum Açıklaması Açısal Momentum Konu Anlatımı Açısal Momentum Anlamı Açısal Momentum Hakkında Açısal Momentum Fizik Açısal Momentum Grafik Açısal Momentum Deney
Açısal Momentum Açısal Momentum Nedir Açısal Momentum Hakkında Açısal Momentum Bilgi Açısal Momentum
Bir cismin çizgisel momentum vektörünün her hangi bir noktaya göre dönmesine açısal momentum denir Cismin çizgisel momentum vektörü P,bu vektörü dönme noktasına bağlayan konum vektörü r ise (r ve P bir birine diktir), cismin açısal momentum vektörü J=rxP olur Buradaki x işareti vektör çarpımını belirtmektedir
Açısal momentum vektörü dönme düzlemine dik olup, yönü sağ el kuralıyla bulunabilir Baş parmak momentumun yönünü, ona dik işaret parmağı konum vektörünün yönünü gösterirse, avuç içinin yönü de açısal momentumun yönünü gösterir

Bir sistemde açısal momentumun zamana göre değişmeyip sabit kalmasına açısal momentumun korunumu denir, dJ/dt=sabit Sistemde açısal momentumun zamana göre değişimi aynı zamanda dönme momentini (tork) verir,N=dJ/dt Açısal momentumun korunumu, fiziğin önemli korunum yasalarından olup, onun birçok alanında kullanılır Örneğin astronomide, atom ve molekül fiziğinde, klasik ve kuantum mekaniğinde ,, yüksek enerği ve parçacık fiziğinde çözümlemeler yaparken açısal momentum korunumuna sık sık baş vurulur çekirdek fiziğinde

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com