Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Dilekçe Örnekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dava, dilekçesi, nafakası, yardım, yazılır, örneği

Yardım Nafakası Dava Dilekçesi Nasıl Yazılır? Yardım Nafakası Dava Dilekçesi Örneği

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Nafakası Dava Dilekçesi Nasıl Yazılır? Yardım Nafakası Dava Dilekçesi Örneği

………………………………… MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE DAVACILAR : ……… ………………… (TC Kimlik No: ……………) Adres: ……………………………………
VEKİLİ : Av …………………… ……………… (TC Kimlik No: …………………………) Adres: …………………………………………
Tel:…………………… Fax:……………………
DAVALILAR : …………………… ………………………… Adres: ……………………………………
KONU : Yaş Tashihi Talebimizden İbarettir DAVA DEĞERİ : …………… TL AÇIKLAMALAR : Müvekkillerim ……… ve ……… yaşlarında evli bir çifttir Yaşlandıkları için malvarlıklarını oğulları… ve ………’ya devretmişlerdir Ancak oğulları anne ve babalarına hiçbir maddi yardımda bulunmamışlardır Müvekkillerimin şu anda maddi durumları iyi değildir ve bakıma muhtaçtırlar Davalıların ise, maddi durumları iyidir Müvekkillerim bakıma muhtaç oldukalrı ve kendi geçimlerini sağlayamadıkları için, bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur
DELİLLER : Nüfus kayıtları, şahit, bilirkişi vs tüm deliller
HUKUKİ SEBEPLER : TMK md 364-365 ve İlgili mevzuat
TALEP SONUCU : Yukarda arz edilen nedenlerle, haklı davamızı kabulü ile, davalı ……’dan aylık …… Türk Lirası, diğer davalı ……’den …… Türk Lirasının ayrı ayrı her ay yardım nafakası olarak tahsiline ve müvekkillere verilmesine, yargılama giderlerinin, vekalet ücretinin karşı tarafa yüklenmesine karar verilmesini saygıyla vekaleten arz ve talep ederiz

Davacı Vekili
Av

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com