|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| artırılması, dilekçe, için, nafakasının, yardım, yazılır, örneği |
Yardım Nafakasının Artırılması İçin Dilekçe Nasıl Yazılır, Örneği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yardım Nafakasının Artırılması İçin Dilekçe Nasıl Yazılır, ÖrneğiYardım Nafakasının Artırılması İçin Dilekçe Nasıl Yazılır, Örneği Yardım Nafakasının Artırılması İçin Dilekçe Nasıl Yazılır, Örneği ………………………………… MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE DAVACILAR : ……… …………………![]() (TC Kimlik No: ……………![]() ) Adres: ……………………………………![]() VEKİLİ : Av …………………… ……………… (TC Kimlik No: …………………………) Adres: …………………………………………![]() ![]() Tel:…………………… Fax:…………………… DAVALILAR : …………………… ………………………… Adres: ……………………………………![]() ![]() KONU : Yardım Nafakası Artırımı Talebimizden İbarettir DAVA DEĞERİ : ……………![]() TL AÇIKLAMALAR : 1 Davalının anne ve babası olan müvekkiller, yardım ve bakıma muhtaç yaşlı insanlardır Bu nedenle, davalı oğullarından yardım nafakası istemek zorunda kalmışlardır![]() 2 …………………… Asliye Hukuk Mahkemesinin …/…/… tarih ve ……… /………… E , ……… /………… K sayılı kararı ile her bir müvekkil için ……………![]() TL nafaka bağlanmıştır Aradan geçen uzun zaman zarfında, aldıkları nafaka ihtiyaçlarını karşılamamaya başlamıştır Bu nedenle, nafakanın günün ekonomik şartları dikkate alınarak artırılması için bu davayı açmak zarureti hasıl olmuştur![]() DELİLLER : Mahkeme kararları ve sair yasal delail ![]() HUKUKİ SEBEPLER : MK md 365, HUMK ve sair ilgili mevzuat![]() TALEP SONUCU : Yukarıda sunulan nedenlerle, davamızın kabulü ile davalıların babası için, …………… ![]() TL yardım nafakasının ………… TL artırılarak ………… TL’ye çıkarılmasına, annesi için ………… TL nafakanın ………… TL artırılmak suretiyle aylık …………![]() TL’ye çıkarılmasına, yargılama harç ve masraflarının, vekalet ücretinin davalılar üzerinde bırakılmasına karar verilmesini vekaleten talep ederiz![]() Davacılar Vekili Av ![]() |
|
|
|