Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Dilekçe Örnekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilekçe, dilekçesi, için, kaydının, sabıka, silinmesi, örneği

Sabıka Kaydının Silinmesi Dilekçesi - Sabıka Kaydının Silinmesi İçin Dilekçe Örneği

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sabıka Kaydının Silinmesi Dilekçesi - Sabıka Kaydının Silinmesi İçin Dilekçe Örneği

Bir kişinin sabıkalı olması demek, o kişi hakkında bir ceza mahkemesi tarafından karar verilmiş olmalı, verilen bu karar kesinleşmeli ve infaz edilmelidir Kesinleşmeyen ve infaz edilmeyen cezalar sabıka kaydına kesinlikle işlenmemektedir Sabıka kaydının silinmesini talep edilebilmek için belirli bir sürenin geçmesi gerekir Bu süre verilen cezanın süresine, niteliğine ve kararı veren mahkemeye göre değişiklik gösterir Sabıka kaynının silinmesini kararı veren mahkemeden talep edilir

Sabıka Kaydının Silinmesine ilişkin örnek dilekçe:

İSTANBUL 5’İNCİ İCRA CEZA MAHKEMESİ’ NE

Hükümlülük Kaydının Silinmesini İsteyen :

Adres : …/İstanbul

Ceza : Mal Beyanında Bulunmamak

İnfaza Veriliş Tarihi : 21111999

Konusu : İstanbul 5İcra Ceza Hakimliği’nin 1998/…E 1999/……K sayılı kararı ile verilen mahkumiyetimin, Adli Sicilden silinmesi talebidir

Açıklamalar :

1-Yukarıda Mahkemesi ve numarasını belirttiğim karar ile 8 gün hafif hapis cezasına mahkum olmuştum

2- Bu cezamı ……… cezaevinde yatarak tamamladım ve cezam dolduktan sonra tahliye edildim Mahkumiyetimin üzerinden yaklaşık 10 yıl geçmiştir Bu sabıka kaydı nedeniyle iş bulmakta zorluk çekiyorum Diğer taraftan 647 sayılı Kanundaki şartlar da gerçekleşmiştir

Hukuki Sebepler : 647 SK 7 m’si ve ilgili mevzuat

Sübut Sebepleri : Mahkumiyet dosyası , İnfaz Kağıdı, ve Kanuni Deliller

Sonuç ve İstem : Yukarıda açıklanan nedenlerle, Adli Sicildeki hükümlülük kaydımın silinmesine karar verilmesini saygılarımla dilerim / / 2009

Hükümlülük Kaydının Silinmesini İsteyen ……

E K İ : Adli sicil kaydı fotokopisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com