Hz. Ali Nin Duası |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Ali Nin DuasıHz Ali nin Duası Hz Ali nin Duası Hz Ali' nin Duası Ey ihsanı bol Allah' ım! Sana hamd ederim Ey yegane Rabbim! Senin önünde eğilirim Yücesin, kullarından Dilediğine sonsuz nimetler verirsin Dilediğini hüsrana uğratırsın Ey Yaradanım! Sana sığınırım Varlık ve darlık zamanında Sana yalvarırım Gerçi günahlarım çok, fakat Senin affın ondan daha büyüktür Eğer Sen' de beni kapından kovarsan, kime sığınırım? Kimden medet beklerim, bana kim şefaatçi olur? Ya Rabbim! Halimi görüyorsun, Yoksulluğumu biliyorsun, Gizli yakarışımı duyuyorsun Beni, Sen' den ümit kesenlere katma, Kusuruma bakma, Daha fazla bekletme, Ümitsizliğe atma, Gönlümdeki aşk ateşini yandır Beni muhabbetinle kandır, Beni muhabbetinle doldur Allah'ım Senin büyüklüğünün önünde, boyun eğdim, dize geldim, secdeye kapandım Beni affına boğ Azabından esirge Uzak tut azabından Allah' ım! Dünyadan sıyrılıp, huzuruna gelirken beni, Kelime-i Tevhid'den ayırma Sen' in narın da hoş, nurunda hoştur Sen' in rahmetinden ümit kesmek ne boştur! Mal ve oğulların fayda vermediği o korkunç günde Senin affına ulaşmak istiyorum Ya Rab! Sen bana yol gösterirsen, hiçbir vakit yolunu şaşırmam Eğer Sen' in affın sadece iyilere olacaksa, kötüleri kimn bağışlayacak? Belki en iyilerden değilim ama, en kötülerden de değilim Ya Rab! Günahım büyük, ama affın ondan daha büyük Günahımı düşündükçe, gözlerimden yaşlar dökülüyor Sen beni öyle yarattın ki Sen' den başkasına dönemem Umudum Sen' sin ama endişem de şudur; Ya beni kapından kovarsan, nereye giderim? Herkes uykudayken Sen' in şu kulun, ellerini açmış Sana yalvarıyor ! Bu kulunu mahçup etme ! Ey Muhammed (sav) Mustafa 'yı gönderen Rabbim ! Bizi imandan, Kuran'dan,İslam'dan ayırma, Müslüman olarak dirilt Peygamberimden şefaat umarım Beni mahrum etme Ya Rabbim ! |
|