![]() |
Gözyaşımı Silermisin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözyaşımı SilermisinGözyaşımı Silermisin Gözyaşımı Silermisin Sen Bİr GÜl BahÇesİ Gözyaşımı Silermisin Benim de Gözümün Yaşını Silermisin? Kainatın Efendisi Hz ![]() Ey, gözlerinde cenneti saklayan, ayağını bastığı yerler cennet kokan nebi! ![]() Ey, Yaradan´ın en güzel eseri! ![]() ![]() ![]() ![]() Ey, insanoğlunun ufku en güzel insan ![]() ![]() Ey, rahmeten li´l-alemin! ![]() Senden şefaat dilenen biçarelerin en sefiliyim, desem ![]() şefaat edermisin? Ey, kupkuru çölleri cennete çeviren gül! ![]() Ey, gönlünden gül dökülen resul! ![]() Küçük kız çocuğunun elinden tutup da giden, kuşu ölen çocuğa başsağlığı dileyen, gözlerinden yaş dökülen devenin gözyaşlarını silen resul! ![]() Benim de gözümün yaşını siler misin? ![]() Küçük kız çocuğunun tuttugu gibi tutsam elinden, yureğimden binlerce kuş uçtu, bin´i de öldü desem ![]() Bana cennet kuşlarından bir kuş bahşeder misin? ![]() Ey, Islam´ın peygamberi! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daima düşüncede, daima hüzün içinde ömründe bir defa bile, kahkahayla gülmemiş ![]() ![]() Gözlerimi yumsam ve, hülyana dalsam ![]() benimde gözlerimin içine güler misin? ![]() Bir kerecik olsun seni düşünerek başımı koyduğum olmuşsa yastığıma, tutunduğum olmuşsa sana ve senin sevdana, işte onun işte onun hatrına! ![]() Ey, gözünü sevdiğim özünü sevdiğim, sözünü sevdiğim! ![]() Ey, gönlümün sultanı efendim! ![]() ![]() ![]() ![]() Seninle Kevser havuzunun başında buluşabilecek miyim? ![]() ![]() ![]() Bulunduğun yerden, yüreğime bir damla su serper misin? ![]() Seni sevsem! ![]() ![]() yüreğim ![]() ![]() ![]() Ali´n, Fatıma´n gibi olsam! ![]() ![]() Sende beni, onları sevdiğin gibi sever misin? ![]() Ey, bize bizden daha ziyade merhamet eden! ![]() "Ummetim, ümmetim! ![]() ![]() Ey, en ziyade muhtacımız, en çok isteyenimiz! ![]() ![]() Sen, umanı umutsuzluğa düşürmezsin! Sen, senden isteyeni geri çevirmezsin! ![]() ![]() Ey, alemlere rahmet olsun diye gönderilen ![]() Bana da şefaat eder misin? ![]() Ey, Rahim! ve Ey, Kerim! ![]() Asr-ı saadet´ten değilim! ![]() hurma, içtiğin süt, okşadığın kuzu, bindiğin deve, avuçladığın kum dahi değilim! ![]() ![]() Lakin ben senin "Kardeşlerim! ![]() ![]() tırnagğının ucu misali bile değilim, desem ![]() Bana da hırkandan gönderir misin? ![]() Doğduğun günün, gecenin hürmetine ![]() Bu gün ve gece yüreğime, bir nur olup düşer misin? ![]() Sevgili Peygamberim! ![]() ![]() ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin ![]() |
![]() |
![]() |
|