5 Şeye Sahip Olan 5 Şeyden Mahrum Olmaz.. |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
5 Şeye Sahip Olan 5 Şeyden Mahrum Olmaz..5 Şeye Sahip Olan 5 Şeyden Mahrum Olmaz 5 Şeye Sahip Olan 5 Şeyden Mahrum Olmaz Beş Şeye Sahip olan Beş Şeyden Mahrum Olmaz Hz Ebu Hureyre (ra) diyor ki: “Kime şu 5 şey nasip olursa, o kimse şu 5 şeyden mahrum olmaz: 1 Şükür: Kime ki, Allah’ın nimetlerine şükr etmek nasip olursa, mutlaka o kimse nimete daha çok mazhar olur Çünkü Hz Allah, “Hatırlayın ki Rabbiniz size: Celalim hakkı için, eğer şükredersiniz, elbette size ihsanınımı arttırırım Ve eğer nankörlük ederseniz, bilin ki (o zaman) azabım çok şiddetlidir, diye bildirmişti” (İbrahim suresi, 7 ) 2 Sabır: Kime ki musibete sabretmek nasip olursa, o kimseye mutlaka sevap ve mükâfat vacip olur Zira Hz Allah, “Muhakkak sabredenlere hesapsız mükâfat verilecektir” va’dinde bulunmuştur (Zümer suresi 10) 3 Tevbe: Kime ki tevbe ve günahlardan pişman olup, Allah’a yönelme ve ona niyaz etme nasip olursa, ona da afv ve mağfiret nasip olur Zira Hz Allah, “Kullarının tevbesini kabul eden O’dur O günahlarınızı afv eder ve her ne yaparsanız bilir” buyuruyor (Şura suresi 15) 4 Dua ve iltica: Her kime ki, Allah’a ihlâsla dua edip yalvarmak ve iltica etmek nasip olursa, o da er veya geç isabetten, icabetten, mahrum kalmaz Arzusuna ulaşır Zira Hz Allah, “Rabbınız buyurdu: Bana dua edin, duanızı kabul edeyim Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir“ (Mü'min suresi 60) 5 İnfak: Kime muhtaçlara yardım etmek nasip olursa, o kimse mutlaka ve en kısa zamanda Allah’tan karşılığını görür Asla mahrum kalmaz, zira Hz Allah buyurdu ki: “(Habibim) de ki: Rabbim, kullarından dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden de) kısar Siz hayıra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir O, rızık verenlerin en hayırlısıdır” (Sebe suresi 39,Tenbihu’l-Gafilin Tercümesi, C 2, S 599) * Velhasıl, duada sözünü, nazını-niyazını geçirmek için tıpkı oyuncak isteyen ve oyuncakçının önünden isteği alınmadıkça ayrılmayan ve gözyaşı döküp ağlayan çocuğumuz gibi, Allah huzurunda gözyaşı dökmeliyiz |
|