![]() |
**Namaz İle İlgili Ayetler** |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() **Namaz İle İlgili Ayetler****Namaz Ile Ilgili Ayetler** **Namaz Ile Ilgili Ayetler** **NAMAZ İLE İLGİLİ AYETLER** ''Sana kitaptan vahy edileni oku ve namazı dosdoğru kıl,gerçekten namaz kötülüklerden ve çirkinliklerden alı koyar ![]() ![]() ''Gerçekten ben,Allah'ım benden başka ilah yoktur,şu halde bana ibadet et ve beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl ![]() ![]() ''Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki bunlar nefislerinin arzularına uydular,namazı terkettiler ![]() ![]() ![]() ''Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin,şüphesiz ki o (sabır ve namaz)Allah'a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese zor ve ağır gelen görevdir ![]() ![]() ''Mücrimlere (günahkarlara) sorulacak ,sizi cehenneme sokan nedir? onlar,biz namaz kılanlardan değildik diyecekler ![]() ![]() **NAMAZLA İLGİLİ HADİSLER** Dua rahmetin,abdest namazın,namaz cennetin anahtarıdır ![]() Namazın dilindeki yeri,başın vücuttaki yeri gibidir ![]() Mazeretsiz ve kasden namaz kılmayanın adın Allah(c ![]() ![]() Kul namaza durduğunda günahları getirilir,başı ve omuzu üzerine koyulur ![]() ![]() İman ve küfür arasındaki fark; namazı kılıp kılmamaktadır ![]() Bir gün namaz kılmaya başlayınca cennet kapıları onun için açılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|