Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muhammed, mustafa, sav, sevgili

En Sevgili Hz. Muhammed Mustafa ( S.A.V )

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En Sevgili Hz. Muhammed Mustafa ( S.A.V )

En Sevgili Hz Muhammed Mustafa ( sav )
En Sevgili Hz Muhammed Mustafa ( sav )

En sevgili'ni ikliminden

BÜTÜN ÜMMETİM İÇİN

Mü'minlerin annesi Hz Aişe (RA) bir gün ''En Sevgili''yi çok sevinçli görürFırsat budur diyerek ;

-''Ey allah'ın elçisi bana dua et'' der
Allah'ın elçisi bir Rahmet çağlayanı gibidir

-''Allah'ım Aişe'nin geçmiş,gelecek,,gizli ve açık bütün günahlarını bağışla'' diyerek habibesinin isteğini cevaplandırır
Mutluluk ve sevinç atmosferi şimdi Mü'minlerin Annesini sarmıştırGülmekten başı eteğine düşer

En Sevgili hayretle sorar:
-'' Ey Aişe ettiğim dua seni bu kadar mı çok sevindirdi ?

-'' Ey Allah'ın elçisi bana ettiğin dua beni nasil sevindirmez ? ''

Allah'ın elçisi şimdi ciddileşmiştir:
-''Allah'a yemin ederim ki,ben bu duayı her namazdan sonra BÜTÜN ÜMMETİM için ediyorum''

KALPLERİNE SAPLARLARDI

'' En Sevgili'' Allah'ın isimlerinin A'zam düzeyinde tecellisine ayna olduğu için her açıdan yaratılmışların en mükemmelidirFiziki güzellik açısından da
Bir gün HzAişe'nin (RA) yanında Yusuf'un göz kamaştıran güzelliği karşısında hayran ve kendilerinden geçmiş mısırlı kadınların ellerindeki bıçaklarlarını
doğradıklarından söz edilir
Acı bir tebessüm yüzüne yayılan Aişe annemiz, hafifçe mırıldanır
-'' Yazık'' der'' O kadınlar yusufu görmüşler,güzelliğine dayanamayıp parmaklarını kesmişlerBir de benim efendim'i görselerdiAllah'a yemin olsun ki
dayanamaz bıçakları kalplerine saplarlardı! ''

BİR KAÇ SEVENİN DİLİNDEN O (ASM)

İnsanlar arasında Hz Muhammed'i en çok sevenler hiç süphesiz sahabesi olmuşturÇünkü tanıma ve sevgi birbirlerini gerektiren iki yakın kavramdırVe yine hiç şüphesiz ki bizzat yaşayan kadar tanıyabilmek mümkün değildirİşte bu nedenle O'nun (SAV) arkadaşların O'na duydukları sevgi adeta ''çılgınca '' dır

Rebi bin Muavvez (RA) '' O ' nu gördüğünüz anda güneşin doğduğunu sanırdınız''
Abdullah bin Abbas (RA) ''Konuştuğu zaman parlak dişleri arasından sanki ışık süzülürdü''
Enes bin Malik (RA) '' O 'nun cildine dokunur sonra ellerimi günlerce koklar,koklardım''

Cabir bin Semure (RA) '' Mehtaplı bir gecede efendim'in mübarek yüzüne baktım and olsun ki O 'nun yüzü mehtaptan daha güzel ve parlaktı
"Abdullah bin Revaha (RA) ''Hiç bir mucizesi bulunmasaydı bile,verirdi O'nun masum yüzü haberi''

O'NU SEVMEDE ÖMER DERİNLİĞİ

Umre yapmak için '' En Sevgili'' den izin ister Faruk-u Azam HzÖmer (RA)En Sevgili iznini bir tek şartla verir:
-''Kardeşim '' der''Beni de dualarında unutma! '' O günkü mutluluğunu ve ''En Sevgili'' tarafından kardeşim
diye hitap edilmesinin sevincini bir ömür boyu taşıyacak olan HzÖmer halini :
-''Allah'ın elçisi'nin bana,kardeşim deyişinden duyduğum sevinci bütün dünyalar bana verilse duymazdim '' diyerek anlatacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com