|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
efendimizin, mührü, nübüvvet, peygamber, peygamberlik |
![]() |
Peygamber Efendimizin Nübüvvet (Peygamberlik) Mührü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Nübüvvet (Peygamberlik) MührüPeygamber Efendimizin Nübüvvet (Peygamberlik) Mührü Peygamber Efendimizin Nübüvvet (Peygamberlik) Mührü Peygamber Efendimizin Nübüvvet (Peygamberlik) Mührü Allah, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() İslami kaynaklarda ve rivayetlerde Peygamber Efendimizin kürek kemikleri arasında bulunan bu işarete "nübüvvet mührü" ismi verilir ![]() ![]() "… Allah hiçbir peygamber göndermemiştir ki, onun sağ elinde Peygamberlik beni (şamet'ün-nübüvve) olmamış olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Cabir b ![]() "Ben Resulullah Efendimizin kürek kemikleri arasında bulunan nübüvvet mührünü gördüm ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Dedem Hz ![]() "Kürek kemikleri arasında nübüvvet mührü vardı ![]() ![]() Ebu Nadre (ra) anlatıyor: "Ashabdan Ebu Said el-Hudri'ye Resulullah Efendimizin peygamberlik mührünün nasıl bir şey olduğunu sordum ![]() ![]() "İki küreği arasında peygamberlik mührü yer alıyordu ![]() ![]() Muhammed b ![]() ![]() "Cabir İbn-i Semure'nin şöyle dediğini duydum: Resulullah (sav)'in sırtında mühür gördüm: güvercin yumurtası gibi idi ![]() |
![]() |
![]() |
|