|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
düşkünlüğü, efendimizin, peygamber, ümmetine |
![]() |
Peygamber Efendimizin Ümmetine Düşkünlüğü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Ümmetine DüşkünlüğüPeygamber Efendimizin Ümmetine Düşkünlüğü Peygamber Efendimizin Ümmetine Düşkünlüğü Hz Muhammed in Ümmetine Düşkünlüğü Peygamber Efendimizin Ümmet Sevgisi Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bütün varlığı şefkatle kucaklamış, başta insanlar olmak üzere kainat O’nun temsil ettiği rahmetten istifade etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Ey insanlar size kendi içinizden öyle bir peygamber geldi ki sizin sikintiya ugramaniz ona pek agir gelir ![]() ![]() ![]() Bu derece sefkat ve merhamete insanlik tarihinde rastlamak mümkün degildir ![]() ![]() ![]() Ümmetini cehennem azabina götüren bir yola düsmemesi için bir baba sefkatinin ötesinde ikaz eden ALLAH Resûlü bizlerin hep hayirlara güzelliklere kavusmasi hususunda hep israrli olmustur ![]() ![]() Onun düskünlügü sadece dönemindeki insanlari degil kiyamete kadar gelip geçecek bütün ümmetini de kapsamaktaydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüce ALLAH buyurdu ki: "Ey Cebrail Muhammed'e git ve sunu söyle: Biz seni ümmetin hakkinda hosnut edecegiz ve asla üzmeyecegiz ![]() ALLAH Resûlü müminlere kendi nefislerinden daha yakin ve önceliklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine harp meydaninda disi kirilip yüzüne migferinin bir parçasi saplandigi ve yüzünden dökülen kan yere düsecegi esnada hemen ellerini kaldirarak "ALLAH'im kavmime hidayet et çünkü onlar (beni) bilmiyorlar" niyaziyla kâfirlerin basina gelmesi muhtemel bir belayi önlemisti ![]() ![]() Peygamber Efendimiz (sav) ashabina hitap ederek imkani yerinde olanlarin hac yapmalarinin farz oldugunu bildirmis ve hac görevini yerine getirmelerini istemisti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ve benzeri pek çok örnek Peygamber Efendimizin (sav) ümmetine zorluk gelmemesi için kolay olani ümmeti adina tercih etmesinden gelmekteydi ![]() Bir diger hadis-i serifte; "Rabbimin nezdinden bir melek geldi ve ümmetimin yarisini Cenab-i ALLAH cennete koymak ile sefaat arasinda bir tercih yapmami istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH Resûlü (sav) ümmetinden bir kisminin cehenneme girecegini duydugu an mahser meydaninda secdeye kapanip "Ümmetim! Ümmetim!" diye yakarisa geçecek O'na "Artik basini kaldir! Sefaat et sefaatin kabul edilecek!" deninceye kadar basini yerden kaldirmayacaktir ![]() ![]() Bu hususta Peygamber Efendimiz'e kimlere sefaat edecegi soruldugunda "Benim sefaatim dili kalbini tasdik ederek yürekten kelime-i tevhidi getirenleredir ![]() ![]() Peki Peygamber Efendimizin (sav) bizlere olan düskünlügü bu boyutlarda iken bizler nasil bir davranis içerisinde olmaliyiz? Bizleri Peygamber Efendimizin sevgisinden alikoyan nedir? Neden geregi gibi ona uyamiyoruz? Bir hadiste Peygamber Efendimiz (sav) söyle buyuruyor: “Beni nefsinizden (öz benliginizden) anne babanizdan esinizden daha çok sevmedikçe kamil iman sahibi olamazsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuran ve hadisler isigi altinda yasamimizi Peygamber Efendimizin (sav) açikladigi Islam dogrultusunda planlamali eksiklerimizi arastirip ögrenmeli ve gidermeye çalismaliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|