|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bekcisi, cehennem, efendimizin, ile, konuşması, malik, peygamber |
![]() |
Peygamber Efendimizin Cehennem Bekçisi Malik İle Konuşması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Cehennem Bekçisi Malik İle KonuşmasıPeygamber Efendimizin Cehennem Bekçisi Malik İle Konuşması Peygamber Efendimizin Cehennem Bekçisi Malik İle Konuşması Hazreti Muhammed s ![]() ![]() Peygamber Efendimizin sav Miraçta Cehennem bekçisi Malik ile konuşması Peygamber Efendimizin Cehennem Bekçisi Malik İle Konuşması Peygamber Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() Malik cehennemden iğne deliği kadar bir yer açtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buradan içeri bakın ![]() Bakınca gördüm ki, cehennem birbirinin altında yedi tabakadır ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, aşağı tabakada olanların azaplarının şiddetinden bakmaya takat getiremedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Malik, bu sandıkların içinde hapsolanlar kimlerdir? Malik şöyle anlattı: Bunların bazısı insanlara zulüm edip haksız yere malını alanlardır ![]() ![]() ![]() Sonra, bir kavim gördüm; dudakları deve ve köpek dudakları gibi idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Bunlar ümmetinizde yetim malını haksız yere yiyenlerdir ![]() Bir kavim gördüm, karınları dağlar gibi şişmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim? Malik şöyle anlattı: Bunlar ümmetinizden faiz yiyenlerdir ![]() Bundan sonra, bir alay hatunlar gördüm; bunların saçlarından asmışlardı ![]() Bunlar için kimlerdir diye sordum ; Malik şöyle anlattı: Bunlar, şu kadınlardır ki; Yüzlerini ve saçlarını örtmeyip erkeklere gösterirler ![]() ![]() ![]() Bundan sonra, bir takım erkek ve kadın gördüm; bunları dillerinden ateşten çengellerle asmışlardı ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Bunlar yalan yere şahitlik edenlerdir ![]() ![]() Bundan sonra, bir alay kadınlar gördüm; bunların kimisi göğsünden asılmışlar; kimisini de ayaklarından baş aşağı asmışlardı ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Bunlar zina edenlerdir; ayrıca çocuklarını düşürüp katil işi işleyenlerdir ![]() Bundan sonra bir alay adamlar gördüm; bunlar kendi yanaklarının etlerini koparıp ağızlarına koyuyorlardı ![]() ![]() Yiyin ![]() Diye zorlayıp istemeseler de yediriyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Bunlar, ümmetinizden şu kimselerdir ki, insanları yüzlerine karşı ayıplar; zemmederler ![]() ![]() ![]() Bundan sonra bir kavim gördüm ki, Bunlar tam susadıklarından ötürü susuzluktan yanıp feryatla su istiyorlardı ![]() İç Diyerek zorlanıyorlardı ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Ümmetinizden şarap ve keyif verici şeyleri içenlerdir ![]() Bundan sonra, bir alay kadın gördüm; baş aşağı ayaklarından asmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Bunlar ölüsü öldüğü zaman, feryadü figan eden kadınlardır ![]() Bundan sonra, bir takım erkekleri ve kadınları gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Bunlar, zina eden erkek ve kadınlardı ![]() Peki, bu kötü koku nedir dedim ? Bunu da şöyle anlattı: Onların ferçlerinden çıkan şeyin kokularıdır ![]() Bundan sonra, bir kısım kadınları gördüm ki, asılmışlar ![]() ![]() Bunlar kimlerdir diye sordum? Malik şöyle anlattı: Kocalarına hıyanet edip mallarını telef edenlerdir ![]() Peygamber Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() Bir kavim gördüm ki, bunların cesetleri hınzırına, yüzleri de köpek yüzüne benziyordu ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir dedim ? Malik şöyle anlattı: Bunlar ümmetinizden namaz kılmayan, gusül etmeyenlerdir ![]() Bundan sonra, bir takım erkekleri ve kadınları gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar kimlerdir diye sordum ? Malik şöyle anlattı: Bunlar ana ve babalarına isyan ederek karşı gelenlerdir ![]() Yine bir kavim gördüm; bunların boyunlarına ateşten dağlar gibi büyük halkalar geçirmişlerdi ![]() Bunlar kimlerdir diye sordum ? Malik şöyle anlattı: Bunlar, üzerlerinde bulunan emanetleri sahiplerine vermeyenlerdir ![]() Bundan sonra, bir kavim gördüm; zebaniler bunları ateşten bıçaklarla boğazlıyorlardı ![]() ![]() ![]() _Bunlar kimlerdir diye sordum ? Malik şöyle anlattı: Bunlar haksız yere adam öldürenlerdir ![]() Bir kavim daha gördüm; gayet çirkin ve kötü kokulu cife yiyorlardı ![]() Bunlar kimlerdir diye sordum ? Malik şöyle anlattı: Bunlar gıybet edip insanların etini yiyenlerdir ![]() Bunlardan başka, cehennemde iki sınıf kimse gördüm; bunların bir sınıfı erkeklerden, bir sınıfı da kadınlardandı ![]() ![]() Bunlar kimlerdir diye sordum ? Malik şöyle anlattı: Bu erkekler, beylerin (ağaların) önünde sopa ve kamçılarla gidip zavallı fakirlere vurup zulüm edenlerdir ![]() ![]() ![]() Bu sebepten, başları deve hörgücü gibi büyük olup selametle doğruca cennete giremezler ![]() Bundan sonra, cehennemde bir alay erkek ve dişi kimseler gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazıları da, ateşten zincirlerle, bukağılarla bağlanmışlardı; böylece azap olunuyorlardı ![]() Bunlar kimlerdir diye sordum; Malik şöyle anlattı: Bunlar vücut sağlığı yerinde iken namazı terk edenlerdir ![]() Ve şöyle dedim: Ey Malik, kapıyı kapa, bakacak takatim kalmadı ![]() Malik şöyle dedi: YA RESULULLAH, mübarek gözünüzle müşahede ettiğiniz azapları gördüğünüz gibi ümmetinize bildirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu dinledikten sonra, RESULULLAH (S ![]() ![]() ![]() ![]() Ümmetinin zaafı ve o gibi azaba takat getiremeyeceklerini anlatıp o kadar çok ağladı ki ; Cebrail, Mukarreb melekler ve orada bulunan diğer melekler dahi ağlamaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() AMİN Dediler ![]() Bunun üzerine, izzet sahibi Yüce Hak'tan şu hitap geldi: Habibim, senin değerin benim katımda büyüktür; duan makbuldür ![]() ![]() ![]() YETER diyesin ![]() ![]() ![]() ![]() RABBİM BİZLERİ RESULULLAH (S ![]() ![]() ![]() AMİN! Sonra; Malikten başka, cehennem hazinleri on sekiz tanedir; Malikle on dokuz olurlar ![]() "Onun üzerine on dokuz melek tayin edilmiştir ![]() Resulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Senin ümmetine on dokuz harfli bir cümle ihsan eyledim ![]() ![]() ![]() BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM !!! Hak Teala cümlemizi, Resulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() AMİN !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Peygamber Efendimizin Cehennem Bekçisi Malik İle Konuşması |
![]() |
![]() |
#2 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Peygamber Efendimizin Cehennem Bekçisi Malik İle KonuşmasıALLAH HEPİMİZİ CEHENNEMİN AZABINDAN KORUSUN HEPİMİZİ CENNET İNE KABUL EYLESİN AMİN |
![]() |
![]() |
|