Peygamber Efendimizin Mührü Şerifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber Efendimizin Mührü ŞerifiPeygamber Efendimizin Mührü Şerifi Peygamber Efendimizin Mührü Şerifi Hz Muhammed S a v Efendimizin Mührü ŞerifiPeygamber Efendimiz Muhammed Mustafa S A V in Nübüvvet MührüResûlüllah S A V Efendimizin mübârek arkalarında Nübüvvet mührü vardı Ve ortaya misk kokusu gibi bir koku saçardı![]() Nübüvvet Mührü'nün şekli üzerinde hadis âlimleri muhtelif beyanlarda bulundu ![]() ![]() Buhâri'ye göre: "Hatle" dedikleri çadır düğmesi veya keklik yumurtası büyüklüğündedir ![]() Müslime göre: Avuç içi kadar ve üstünde siyah benler var Diğer rivâyette: Güvercin yumurtası büyüklüğünde ![]() ![]() ![]() Başka rivayette de: kıllardan ibârettir Daha başka rivâyetlerde var![]() ![]() ![]() Hâsılı: Allah Rasûlü'nün sırtında ve omuz altında Nübüvvet mührü olduğu kat'îdir Bunda şübhe yok Ancak şekli, biçimi ve Resûlüllah'ın doğumundan mı yoksa daha sonra mı olduğu hakkında kat-î bilgi yoktur![]() Hz Âişe vâlidemiz buyurdu: Resûlüllah'ın vefatlarında Nübübbet Mührü'nü elimle yokladım, bulamadım; kaldırılmıştı Veheb bin Münebbeh Hakim tarıkıyla rivâyetine göre: Allahü Teâlâ hiçbir peygamber göndermemiştir ki, sağ eli üzerinde Nübüvvet benleri olmasın Yalnız Hz Muhammed S A V 'in Nebilik beni mübârek sırtlarındaydı (Mevahib-i Lüdünniye) Efendimizin Nübüvvet Mührü'nü ehl-i kitap âlimleri de biliyordu On iki yaşlarında iken amcası Ebû Tâlip'le yaptıkları Şam seyahatinde Râhib Bahire de Mühr-ü Şerifi ziyâret etmişti |
|
|
|