![]() |
Efendimizi Ne Kadar Tanıyorsunuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimizi Ne Kadar TanıyorsunuzEfendimizi Ne Kadar Tanıyorsunuz Efendimizi Ne Kadar Tanıyorsunuz EV İŞLERİNDE Vefatından sonra eşi ve bütün inananların annesi Hz ![]() -"Allah'ın elçisinin evdeki hali nasıldı?" Hz ![]() -" O kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı ![]() - Arkadaşları bütün işini yapmaya hazır oldukları halde bunu istemezdi ![]() -Evdeyken elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi ![]() - Ayrıca ayakkabılarını ve delik su kırbalarını tamir ederdi ![]() - Hizmetçilerine de yardım ederek onlarla birlikte hamur yoğururdu ![]() - Çarşıdan yiyeceğini kendi taşır, birisi EY ALLAH'IN ELÇİSİ! İZİN VER BEN TAŞIYAYIM dediğinde: HER MÜMİN TAŞIYABİLİYORSA KENDİ YÜKÜNÜ KENDİ TAŞISIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BIR HALKIN EFENDISI Mescidde arkadaşlarıyla beraberdir ![]() ![]() ![]() -" Bu halkın efendisi kimdir?" O sırada Efendimiz (sav) ayaktadır ve oturmakta olan arkadaşlarına kendi elleriyle ikramda bulunmaktadır ![]() -" Bir halkın Efendisi ona hizmet edendir ![]() Hiç düşünmeden verilen bu cevapla ulağın sorusunu cevaplamış ve bütün müslümanlara nezaket dersi vermiştir ![]() ![]() ![]() EYVAH E$IM ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yolculuk sırasında Hz ![]() ![]() -" Eyvah eşim!" diye bağırır ![]() Ve deve arkadaşları tarafından yakalanıp da tehlike atlatılıncaya kadar sakinleşmez, endişesi yatışmaz ![]() ![]() ![]() YEMEDIGINIZDEN FAKIRLERE VEREMEZSINIZ Bir arkadaşı yemesi için bir keler (çölde yaşayan bir canlı) hediye eder ![]() ![]() ![]() ![]() -" Kendi yemediğinizden fakirlere veremezsiniz!" DOYMADIN MI??? Mescide yakın bir yerde Habeşistanlı zenci müslümanlar, yerel oyun oynamaktadırlar ![]() ![]() ![]() -" Ayşe gel, sen de seyret ![]() ![]() Hz ![]() -" Ben de yanağımı Allah'ın Elçisi'nin omuzu üzerine koyarak seyretmeye başladım ![]() ![]() Oyun uzun sürer, efendimiz (sav) arada bir; -" Doymadın mı?" diye sorar ![]() ![]() -" Hayır" diye cevap verir ![]() Efendimiz (sav) yorulmasına rağmen sesini çıkarmaz ve ayak değiştirerek dikilmeye devam eder ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|