![]() |
Adalet Ve Tevazu İslam-İ Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adalet Ve Tevazu İslam-İ Hikayeler![]() Emevi halifelerinin büyüğü Ömer b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adalet ve Tevazu İslam-i Hikayeler Yakınlarından birisi Ömer b ![]() ![]() ![]() - Ona de ki, elma yerini bulmuştur ![]() Fakat görevli itiraz edecek oldu: - Ey müminlerin başkanı! Rasulullah Aleyhisselâm hediye kabul ederdi ![]() ![]() Halife cevap verdi: - Evet ama, Rasulullah s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Valilerin maaşlarını çok bol verirdi ![]() - Valiler para sıkıntısı çekmezler, bütün ihtiyaçları karşılanırsa, kendilerini halkın işlerine vakfederler ![]() Bir gece halifenin yanında bir misafiri vardı ![]() ![]() - Hizmetçiyi uyandıralım da kandilin yağını koyuversin ![]() - Hayır, bırak onu uyusun ![]() ![]() - Öyleyse ben kalkıp kandile yağ koyayım ![]() - Olmaz, misafire iş gördürmek yiğitlikten sayılmaz ![]() Kendisi kalktı, kandilin yağını koyup yerine döndü ve şöyle dedi: - Ben kalkıp iş yaparken de Ömer'dim; gelip oturdum, yine aynı Ömer'im ![]() İki buçuk yıllık halifelik döneminde İslâm aleminde adaleti hakim kılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|