09-08-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua Aynı Dua,Ama Okuyan Ağız...
Muhyiddîn-i Arabî (kuddise sırruh) hazretlerinden:
dua aynı dua,ama okuyan ağız  Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz Ali (r a )'ye gelir, ihtiyaçlarını arz eder:
- Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der
Hz Ali (r a ) hemen yerden bir avuç kum alır, üzerine okumaya başlar Sonra da avucunu açar ki, kum tanecikleri altın külçeleri hâline gelmiş 
- Al, der fakire İhtiyacını karşıla!
Fakirin gözleri yerlerinden fırlayacak gibi olur:
- Allah aşkına söyle yâ Emîre'l-mü'minîn! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der Hz Ali (r a ) anlatır:
- Kur'ân-ı Kerîm, Fâtiha sûresine gizlenmiştir Bende Kur'an-ı Kerîm'i okudum, yani Fâtiha sûresini okudum bu kumlara 
Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuç kum alır ve başlar okumaya Okur, okur, okur  Ama kumlarda bir değişiklik yoktur Altın filan olmuyor, aynen duruyor tekrar gelir ve İmam Ali kerremallâhü vechehû hazretlerine:
- Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der Emîrü'l- Mü'mînin Hz Ali (r a ) boynunu büker, mahcup bir edâ ile cevap verir:
- Ne yapayım, der Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!
İşte bütün mesele buradadır Okuyanın ihlâsında ve teveccühünde  Aynı duâ; aynı îman, aynı İhlâs ve aynı teveccühle okunacak ki, aynı netice elde edilebilsin Yoksa kumu altın yapmak gibi bir iksire sahip olabilmek mümkün olmaz
"Alıntıdır"
|
|
|