![]() |
Berat Gecesi Namazı - Berat Kandil Gecesi Namazı Nasıl Kılınır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berat Gecesi Namazı - Berat Kandil Gecesi Namazı Nasıl Kılınır ?Berat Gecesi Namazı - Berat Kandil Gecesi Namazı Nasıl Kılınır ? Berat Gecesi Namazı - Berat Kandil Gecesi Namazı Nasıl Kılınır ? Beraat Kandili Namazı Nasıl Kılınır? Şaban ayının on beşinci gecesi yani beraat kandilinde kılınacak olan namaz yüz rekattır ![]() Bu namazın her rekatında, Fatihadan sonra on kere ihlas süresi okunur ![]() Yüz rekat kılan kişi bin defa ihlas süresini okumuş olur ![]() ![]() Geçmiş büyükler bu namazı toplu halde cemaatle de kılmışlardır ![]() Bu namazın çok fazileti olduğu gibi, hesaplanama-yacak kadarda çok sevabı vardır ![]() Hasan-ı Basri Rahmetullahı Aleyh’den gelen rivayete göre: Otuz sahabeden dinledim, bu namaz için şöyle dediler: “Her kim bu namazı, berat gecesi kılar ise ![]() ![]() ![]() ![]() Berat gecesi kılınan namazlardan biride iki rekat olarak kılınır ![]() Birinci rekatta Fatiha okunduktan sonra kısa bir sure okunarak rükuya gidilir ![]() ![]() ![]() İkinci rekatta da aynı şekilde Fatihadan sonra kısa bir sure okunur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu namaz hakkında Hz ![]() ![]() -”Ya Aişe, bu gecenin nasıl bir gece olduğunu bilir misin? Ben de -”En iyisini, Allah ve Resulü bilir ![]() ![]() Şöyle buyurdu: -”Bu gece şaban ayının yarısıdır ![]() ![]() ![]() -”Olur” dedim ![]() Kalkıp namaza durdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Secdesinde şöyle dediğini işittim: “Azabından affına sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kendisine sordum: “Ya resulullah, bu gece secdende bir şeyler okuduğunu duydum ![]() ![]() Böyle demem üzerine, bana sordu: “Sen onları öğrenebildin mi?” Bu sorusuna karşılık: “Evet” deyince, şöyle buyurdu: “Onları hem sen öğren, hem de başkalarına öğret ![]() (alıntı) |
![]() |
![]() |
|