Vitir Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım - Vitir Namazı Kılınışı (Resimli Anlatım) |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vitir Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım - Vitir Namazı Kılınışı (Resimli Anlatım)Vitir Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım - Vitir Namazı Kılınışı (Resimli Anlatım) Vitir Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım - Vitir Namazı Kılınışı (Resimli Anlatım) Vitir namazı kaç rekattır, Vitr namazı nasıl kılınır, Vitir namazının kılınması resimli Vitir Namazı 3 Rekattır 3 Reka Vitir 1ci Rekat 2ci Rekat 3cü Rekat Önce niyet ederiz "Niyet ettim Allah rızası için Vitir namazını kılmaya" Tekbir getirerek "Allahu Ekber" diyerek namaza başlarız Erkekler: eller, avuç içleri kıbleye bakacak şekilde, baş parmaklar kulak memesine değdirilerek tekbir alırlar Bayanlar: elleri göğüsleri hizasında kıbleye bakar şekilde tekbir alırlar Eller bağlandıktan sonra "Sübhaneke"yi okuruz Sonra Eûzü Besmele çekip: "Eûzubillahimineşşeytanirr acim Bismillahirrahmanirrahim " Fatiha Suresini okuruz Ardından namaz surelerinden birini okuyup; sonra "Allahu Ekber " diyerek rükûa gideriz Rükûda üç defa " Sübhâne Râbbiye'l-Azim " dedikten sonra doğruluruz Doğrulurken " Semi Allahü li-men hamideh " deriz Tam doğrulunca da " Rabbenâ leke'l hamd " dedikten sonra " Allahu Ekber " deyip secdeye gideriz Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ " deriz " Allahu Ekber " diyerek otururuz Tekrar " Allahu Ekber " deyip secdeye gideriz Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ " deriz Secdeden " Allahu Ekber " deyip ayağa kalkarız, böylece ikinci rekat başlamış olur Ayağa kalkınca elleri bağlayıp Besmele çekeriz: "Bismillahirrahmanirrahim " Fatiha Suresi okur ardından da namaz surelerinden birini okuruz sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûa gideriz Rükuda üç defa " Sübhane rabbiyel azim " dedikten sonra doğruluruz Doğrulurken " Semi Allahü li-men hamideh " deriz Tam doğrulunca da " Rabbenâ leke'l hamd " diyerek " Allahu Ekber " deyip secdeye gideriz Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ " deriz " Allahu Ekber " diyerek otururuz Tekrar " Allahu Ekber " deyip secdeye gideriz Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ " deriz " Allahu Ekber " deyip: Tahiyyata otururuz Oturduktan sonra Ettehiyyâtü , duasını okuruz Secdeden Allahu Ekber deyip ayağa kalkarız Böylece üçüncü rekat başlamış olur Elleri tekrar bağlayıp besmele çekerek "Bismillahirrahmanirrahim " " Fatiha Suresi" ve "bir namaz suresi" okuruz sonra Secdeye gitmeden yeniden tekbir alırız "Allahu Ekber" Kunut dualarını okuruz ve Rükûa gideriz Rükûda üç defa " Sübhâne Râbbiye'l-Azim " dedikten sonra doğruluruz Doğrulurken " Semi Allahü li-men hamideh " deriz Tam doğrulunca da " Rabbenâ leke'l hamd " dedikten sonra " Allahu Ekber " deyip secdeye gideriz Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ " deriz " Allahu Ekber " diyerek otururuz Tekrar " Allahu Ekber " deyip secdeye gideriz Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ " deriz " Allahu Ekber " deyip: Tahiyyata otururuz Oturduktan sonra Ettehiyyâtü , Allâhümme salli , Allâhümme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz Dualar bitince yüzümüzü önce sağ tarafa çevirerek " Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah " diyerek selam veririz Sonra sola çevirip yine " Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah " diyerek selam veririz Böylece Vitir namazı sona ermiş olur |
|