![]() |
Namaz Kılarken Secdede Ne Söylenir ? Namaz Kılarken Secdede Ne Okunur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Kılarken Secdede Ne Söylenir ? Namaz Kılarken Secdede Ne Okunur?Namaz Kılarken Secdede Ne Söylenir ? Namaz Kılarken Secdede Ne Okunur? Namaz Kılarken Secdede Ne Söylenir ? Namaz Kılarken Secdede Ne Okunur? namazda secde nasıl yapılır, namazda secdede ne denir, namazda secdede ne söylenir Allah-u ekber dedikten sonra secdeye (yere kapanma) varırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sübhâne Rabbiyel-alâ" "Pek yüce olan Rabbimi her türlü eksiklik ve noksanlıklardan tenzih ederim ![]() ![]() Tekrar "Allah-u ekber" dedikten sonra oturma pozisyonu alırız buna Kuudbeinas secdesi (iki secde arasındaki duruş anlamına gelir) deriz ![]() ![]() ![]() "Allahümmagfirlî verhamnî ve âfinî vahdinî verzuknî vecburnî verfa'nî" "Allahım, beni bağışla bana merhamet eyle, bana afiyet ver, bana hidayet eyle, bana rızk ihsan eyle, benim zor işlerimi düzelt ve beni yücelt ![]() Tekrar "Allah-u ekber" deriz ve ikinci defa secde pozisyonuna varırız (secde-i saniye, İkinci secde anlamına gelir) Bu secde esnasında tekrar ilk secdedeki dualar tekrarlanır ![]() |
![]() |
![]() |
|