![]() |
Muhteşem Bir Hazine: Hacet Namazı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhteşem Bir Hazine: Hacet NamazıMuhteşem Bir Hazine: Hacet Namazı Muhteşem Bir Hazine: Hacet Namazı muhteşem bir hazine: Hacet Namazı Hacet namazı nezaman kılınırSizi mutsuz eden büyük bir derdiniz mi var? Ulaşmak istediğiniz muhteşem bir idealin peşine mi düştünüz? Huzursuzluk, ailenizin ayrılmaz bir parçası mı oldu? Birisi kalbinizi mi kırdı? Önemli bir sınava mı gireceksiniz? Günü gelmiş bir borcunuzu hâlâ ödeyemediniz mi? İşsiz misiniz? İşten mi atıldınız? İşinizde bir türlü arzuladığınız başarıyı yakalayamadınız mı? İyi bir evlilik mi istiyorsunuz? Çocuğunuz mu olmuyor? Bunlardan çok daha önemli yüce gayeler uğruna çaba harcıyor, insanlığa İslâm'ı ve Kur'an-ı anlatmak için çırpınıyor, bir dizi plan ve program yapıyorsunuz ![]() ![]() ![]() Maddî manevî, küçük büyük, dünyevî uhrevî bütün dertleriniz veya arzularınız için kılacağınız muhteşem bir namaz var: Hacet namazı ![]() Elbette bir kul olarak sebeplere sarılacak, üzerinize düşeni yapacaksınız ![]() ![]() ![]() Sıkıntılı anda hacet namazı İşte tüm sıkıntılı zamanlarımızda uygulayabileceğimiz bir başka örnek: Sahabelerden Ebû Mı'lâk (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Neyin varsa çıkar, seni öldüreceğim, dedi ![]() - Maksadın mal almaksa al, dedi ![]() - Ben sadece senin canını istiyorum, dedi ![]() - Öyleyse bana izin ver namaz kılayım, dedi ![]() - İstediğin kadar namaz kıl, deyince Ebu Mı'lâk namaz kıl*dı ve şöyle dua etti: - Ey kalplerin sevgilisi! Ey yüce arşın sahibi! Ey her dilediğini yapan Allah'ım! Ulaşılmayan izzetin, kavuşulmayan sal-tanatın ve arşını kaplayan nurun hürmetine beni şu adamın şerrinden korumanı istiyorum! Ey imdada koşan Allah'ım, yetiş imdadıma! Ebu Mı'lâk, bu duayı üç defa tekrarladı ![]() ![]() ![]() ![]() - Kimsin sen? Allah seninle bana yardım etti, diye şaşkınlıkla sorunca atlı kişi şu cevabı verdi: - Ben dördüncü kat gökteki meleklerdenim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hacet namazı kılarak bir derdinden kurtulan veya muradına kavuşan çok kimse vardır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|