|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, mesleği, muhasebeci, serbest |
![]() |
Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mesleği Serbest Muhasebeci Bölümü Muhasebeci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mesleği Serbest Muhasebeci Bölümü MuhasebeciSerbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mesleği Serbest Muhasebeci Bölümü Serbest Muhasebeci Hakkında Serbest Muhasebeci Bilgi Serbest Muhasebeci Tanımı Serbest Muhasebeci Olabilme Koşulları Serbest Muhasebeci Nasıl Olunur Serbest Muhasebecinin Amacı Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mesleği Serbest Muhasebeci Bölümü Muhasebeci TANIM Serbest muhasebeci, ticari faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere ait işletmelerin muhasebe ilkeleri ve hükümleri gereğince, defterini tutan, bilanço, kar-zarar tablosu ve beyannameler ile diğer belgelerini düzenleyen kişidir ![]() GÖREVLER - Serbest iş yapan kişilerin, resmi ve özel kurumların gelirlerini ve giderlerini, çeşitli adlardaki (işletme defteri, serbest meslek kazanç defteri vb ![]() ![]() KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ - Bilgisayar, hesap makinesi, - Yasal defterler, beyannameler, makbuzlar, - Çeşitli kırtasiye malzemeleri ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Muhasebeci olmak isteyenlerin; - Sayılarla işlem yapabilme yeteneğine, - Ayrıntılara dikkat edebilme gücüne sahip, - Büro işlerinde çalışmaktan ve verilerle (sayılarla) uğraşmaktan hoşlanan, - Düzenli, sorumlu, sabırlı ve dikkatli kimseler olmaları gereklidir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Serbest muhasebeciler, büro ortamında ve oturarak görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Serbest muhasebeciler kendi özel bürolarını açabilmektedirler ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi; 3568 sayılı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci – Mali Müşavirlik, Yeminli Mali Müşavirlik kanunu gereğince; · Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, Bankacılık, Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler dallarında eğitim veren fakültelerde (bu fakültelerden ön lisans düzeyinde diploma almış olmak yeterlidir), · Yukarıda belirtilen alanlarda eğitim veren yüksekokullarda, · Yukarıda yazılı bölümlerde denkliği yüksek öğretim kurumunca tasdik edilmiş yabancı yüksek öğretim kurumlarının ön lisans bölümlerinde, · Ticaret liseleri ve maliye meslek liselerinde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI İlgili fakülte ve yüksekokullara girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) yeterli “Eşit Ağırlıklı (EA)” puan almak, meslek lisesi düzeyinde eğitime girebilmek için ilköğretim okulu mezunu olmak ve başvuru koşullarını yerine getirmek gerekmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Bu meslek asıl olarak staj yoluyla öğrenilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Serbest muhasebecilerin meslekte ilerlemeleri serbest muhasebeci-mali müşavir unvanına hak kazanmaları ile gerçekleşebilmektedir ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Muhasebecilik ![]() BURS, ÜCRET VE KAZANÇ DURUMU - Serbest muhasebecilik stajı sırasında staj gördükleri serbest muhasebeci-mali müşavir tarafından sigortalı olarak ve asgari ücretle çalıştırılmaktadırlar ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|