|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fakülteleri, hekim, hekimlik, uzman, veteriner, veterinerlik |
![]() |
Veteriner Hekimlik Veterinerlik Uzman Veteriner Veteriner Fakülteleri Veteriner Hekim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Veteriner Hekimlik Veterinerlik Uzman Veteriner Veteriner Fakülteleri Veteriner HekimVeteriner Hekimlik Veterinerlik Uzman Veteriner Veteriner Fakülteleri Veteriner Hekimlik Programının Amacı Veteriner Hekimlik Programı Veterinerlik Hekimlik Alanı Veteriner Hekimlik İçin Gereken Nitelikler Veteriner Hekimlik Programında Okutulan Belli Başlı Dersler Veteriner Hekimlik Programının Bulunduğu Üniversite Ve Fakülteleri Veteriner Hekimlik Veterinerlik Uzman Veteriner Veteriner Fakülteleri Veteriner Hekim ![]() Veteriner Fakülteleri, evcil hayvan nesillerinin iyileştirilmesi, sağlıklarının korunması, hastalıklarının tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvansal ürünlerin artırılması, hayvansal besinlerin niteliğinin ve insan sağlığına uygunluğunun kontrolü konularında eğitim-öğretim, uygulama ve araştırma yapmaktadır ![]() ![]() ![]() Veteriner Hekimlik Programının Amacı : Veteriner hekimlik programının amacı, evcil, küçük ve büyükbaş ile kümes hayvanlarının ırklarının ıslahı, üretimi, yetiştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, hayvan sağlığının korunması, hastalıklarının tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvansal ürünlerin (su ürünleri dahil), insan sağlığına uygunluğunun kontrolü, hayvansal ürünlerde kirlenme ve çevre kirliliği konularında eğitim-öğretim ve uygulama yapmaktır ![]() Veteriner Hekimlik Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Veteriner hekimlik programında eğitim süresi 5 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veteriner Hekimlik için Gereken Nitelikler : Veterinerlik hekimlik alanında eğitim görmek isteyen bir kimsenin üstün bir akademik yeteneğe sahip, biyoloji ve kimya konularına ilgili ve bu alanlarda başarılı, hayvanlarla ilgilenmekten hoşlanan bir kimse olması gerekir ![]() ![]() ![]() Veteriner Hekimlik Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri : ANKARA VETERİNER FAKÜLTESİ ULUDAĞ VETERİNER FAKÜLTESİ İSTANBUL VETERİNER FAKÜLTESİ ADNAN MENDERES VETERİNER FAKÜLTESİ AKDENİZ BURDUR VETERİNER FAKÜLTESİ ERCİYES VETERİNER FAKÜLTESİ SELÇUK VETERİNER FAKÜLTESİ KIRIKKALE VETERİNER FAKÜLTESİ AFYON KOCATEPE VETERİNER FAKÜLTESİ MUSTAFA KEMAL VETERİNER FAKÜLTESİ DİCLE VETERİNER FAKÜLTESİ ATATÜRK VETERİNER FAKÜLTESİ HARRAN VETERİNER FAKÜLTESİ FIRAT VETERİNER FAKÜLTESİ YÜZÜNCÜ YIL VETERİNER FAKÜLTESİ KAFKAS VETERİNER FAKÜLTESİ YÜZÜNCÜ YIL VETERİNER FAKÜLTESİ [size="2">Veteriner Hekimlik Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Veteriner hekimlik programı mezunlarına "][/size] |
![]() |
![]() |
|