|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, elektrik, mesleği, mühendisi, mühendisliği |
![]() |
Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisliği Elektrik Mühendisi Mesleği Elektrik Bölümü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisliği Elektrik Mühendisi Mesleği Elektrik BölümüElektrik Mühendisi Elektrik Mühendisliği Elektrik Mühendisi Mesleği Elektrik Mühendisi Bölümü Elektrik Mühendisi Hakkında Elektrik Mühendisi Bilgi Elektrik Mühendisi Tanımı Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisliği Elektrik Mühendisi Mesleği Elektrik Bölümü TANIM Elektrik mühendisi; elektrik enerjisinin en ekonomik yollarla üretilmesini, dağıtımını, elektrik donanımlarının, parça ve sistemlerinin yapımını planlayan ve sistemi kurup çalışmasını sağlayan kişidir ![]() GÖREVLER Elektrik mühendislerinin yaptıkları belli başlı işler şöyle özetlenebilir: - Elektrik enerjisi üreten termik, nükleer ve hidroelektrik santrallerin yapımı, çalıştırılması ve bakımı, - Elektriğin, üretildiği noktadan tüketileceği noktalara kadar dağıtımında kullanılacak direklerin ve kabloların tasarımının ve hesaplarının yapılması ve dağıtımının gerçekleştirilmesi, - Elektrik enerjisi tüketen tesislerin (ev, fabrika, büro, park vb ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Ölçü aletleri (Avometre, voltmetre,vatmetre, toprak meğer vb ![]() ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Elektrik mühendisi olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde genel akademik yeteneğe sahip, - Fen alanına özellikle fizik konularına ilgi duyan, - Tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı, - Başkalarını yönetebilme, başkaları ile işbirliği yapabilme gibi kişilik özellikleri bulunan, - Bir işi planlamadan önce derinliğine araştırma yapan, - Düzenli ve sistemli çalışma alışkanlığı olan, - Yeniliklere açık, - Dikkatli, sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Elektrik mühendisleri fabrikalarda, elektrik santrallerinde, şantiyelerde, araştırma ve geliştirme laboratuarlarında çalışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Kamu sektöründe; Türkiye Elektrik Dağıtım A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Meslek eğitimi, mühendislik fakültelerinin “Elektrik Mühendisliği”, ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI İlgili bölüme, lise mezunlarının katılabileceği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile girilmektedir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME - Elektrik mühendisleri, başmühendislik, grup mühendisliği, şantiye şefliği gibi pozisyonlara yükselebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU - Meslek eğitimi süresince Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu' nca verilen öğrenci kredisi ile şartları uyan öğrenciler çeşitli kuruluşların vermiş olduğu burslardan yararlanabilirler ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisliği Elektrik Mühendisi Mesleği Elektrik Bölümü |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisliği Elektrik Mühendisi Mesleği Elektrik BölümüElektrik Mühendisliği dalının amacı ve alanı kuvvetli (elektrik) ve akımlarla çalışan sistemlerin yapımı, geliştirilmesi, elektrik üretilmesi,iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımı ile ilgili eğitim ve araştırma yapmaktadır ![]() ![]() Elektrik Mühendisliği Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri : , İSTANBUL TEKNİK - ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ , YILDIZ TEKNİK - ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ , KOCAELİ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ |
![]() |
![]() |
|