|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, elektrik, mesleği, öğretmeni, öğretmenliği |
![]() |
Elektrik Öğretmeni Elektrik Öğretmenliği Elektrik Öğretmeni Mesleği Elektrik Bölümü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektrik Öğretmeni Elektrik Öğretmenliği Elektrik Öğretmeni Mesleği Elektrik BölümüElektrik Öğretmeni Elektrik Öğretmenliği Elektrik Öğretmeni Mesleği Elektrik Öğretmeni Bölümü Elektrik Öğretmeni Bilgi Elektrik Öğretmeni Hakkında Elektrik Öğretmeni Tanımı Elektrik Öğretmeni Elektrik Öğretmenliği Elektrik Öğretmeni Mesleği Elektrik Bölümü TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, elektrik meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir ![]() GÖREVLER Elektrik meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ Alanı ile ilgili meslek dersleri müfredat programı, yıllık ve günlük çalışma planları, not defteri, ders ve yoklama defterleri, öğrenci iş takip formu, ders kitapları, iş ve işlem yaprakları, bilgi yaprakları, meslek alanı ile ilgili çeşitli teknik yayınlar, atölye ve laboratuar donanımları, el aletleri, cihazlar, makineler ve eğitim setleri ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Elektrik bölümü atölye ve meslek dersi öğretmeni olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, - Fen bilimlerine karşı ilgili ve bu alanda başarılı, - El ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, - Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, - İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, - Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, - İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, - Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, - Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, girişimci, yaratıcı kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Elektrik öğretmeni, görev yaptığı kurum ve kuruluşlarda derslik ve alanı ile ilgili atölye ve laboratuarlarda görev yapar ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Teknik eğitim fakültelerinin "Elektrik Öğretmenliği" bölümlerini bitirenler, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına bağlı, mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarının elektrik bölümlerinde, atölye ve meslek dersi öğretmeni olarak çalışabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı teknik eğitim fakültelerinin “Elektrik Öğretmenliği” bölümünde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölümlere girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, ÜCRET VE KAZANÇ DURUMU - Öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun imkanlarından veya çeşitli kuruluşların burslarından yararlanabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME - Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans yapabilir, araştırma görevlisi olabilir, akademik kariyer yapabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elektrik Öğretmeni Elektrik Öğretmenliği Elektrik Öğretmeni Mesleği Elektrik Bölümü |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektrik Öğretmeni Elektrik Öğretmenliği Elektrik Öğretmeni Mesleği Elektrik BölümüElektrik öğretmenliği, teknik eğitim fakültesine bağlı bir bölüm olup, bölüm ile ilgili örgün ve yaygın eğitim yapan meslek okullarına branş dersi öğretmeni yetiştirilmesi amaçlanmıştır ![]() ![]() ![]() Elektrik öğretmenliği Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri : , GAZİ - TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ , MARMARA - TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ , KOCAELİ - TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ , ABANT İZZET BAYSAL - DÜZCE TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ , FIRAT - TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ , DİCLE - BATMAN TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ |
![]() |
![]() |
|