|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
acil, bilgi, hakkında, teknisyeni, tıp |
![]() |
Acil Tıp Teknisyeni - Acil Tıp Teknisyeni Nedir? Acil Tıp Teknisyeni Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acil Tıp Teknisyeni - Acil Tıp Teknisyeni Nedir? Acil Tıp Teknisyeni Hakkında BilgiAcil Tıp Teknisyeni - Acil Tıp Teknisyeni Nedir? Acil Tıp Teknisyeni Hakkında Bilgi Acil Tıp Teknisyeni - Acil Tıp Teknisyeni Nedir? Acil Tıp Teknisyeni Hakkında Bilgi Acil Tıp Teknisyeni ACİL TIP TEKNİSYENİ __________________________________________________ _____________ TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapan kişidir ![]() GÖREVLER -Yaraları tedavi eder, sarar, -Şiddetli kanamaları önler, -Solunumun durması halinde sun’i teneffüs yaptırır, -Zehirli maddeleri vücuttan temizler, -Deriyi yıpratan maddeleri temizler, -Şoka giren hastaları şoktan çıkarmaya çalışır, -Tansiyon ölçer, iğne yapar ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER -Tansiyon aleti, -Pamuk, -Merhemler, ilaçlar, -Sonda aletleri, -İlk yardım çantası, -Sargı bezi ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Acil tıp teknisyeni olmak isteyenlerin; -İnsanlara yardım etmekten hoşlanan, -Dikkatli, temiz, titiz, -Soğukkanlı, -Ani durumlarda hızlı ve doğru karar verebilen, -Bedence sağlam ve güçlü kişiler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Acil tıp teknisyenleri bazen açık havada (trafik kazaları vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Acil tıp teknisyenleri genellikle kamu ve özel hastaneler ile polikliniklerde çalışırlar ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Acil Tıp Teknisyenliği mesleğinin eğitimi, Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Meslek Liselerinin “Acil Tıp Teknisyenliği” bölümünde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık meslek liselerine girebilmek için, ilköğretim okulu mezunu olmak gerekmektedir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ -Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() -Eğitim süresince genel Kültür dersleri, sağlık mesleği ile ilgili temel bilim dersleri ile, ilk yardım bakımı planlama, ilk yardım bakımı uygulama, acil bakım ünitesi araç ve gereçlerini kullanma, kazazedeyi koruyucu ve acil bakım ünitesine alarak onu iyileştirme müdahaleleri uygulama dersleri okutulmaktadır ![]() MESLEKTE İLERLEME Sağlık meslek liselerinin “Acil Tıp Teknisyenliği” bölümünden mezun olanlar istedikleri takdirde,Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ameliyathane Teknikerliği, İşçi Sağlığı ve İş güvenliği, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Mümessillik ve Pazarlama bölümlerine istenilen şartları taşımaları durumunda sınavsız olarak yerleştirileceklerdir ![]() ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: İlk yardım ve acil bakım makineleri operatörü, Hemşire, Sağlık memuru ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Eğitim süresince herhangi bir kazanç söz konusu değildir ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER -İlgili Eğitim Kurumları, -Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, -Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|