|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, bölümü, hakkında, ilahiyat |
![]() |
İlahiyat Bölümü Nedir? - İlahiyat Bölümü Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahiyat Bölümü Nedir? - İlahiyat Bölümü Hakkında Bilgiİlahiyat Bölümü Nedir? - İlahiyat Bölümü Hakkında Bilgi İlahiyat Bölümü Nedir? - İlahiyat Bölümü Hakkında Bilgi İlahiyat Bölümü Nedir? - İlahiyat Bölümü Hakkında - İlahiyat Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? İslam dinini incelemek ve öğrenmek için eğitim ve araştırma yapılır ![]() ![]() Programın Amacı: İlahiyat programının amacı başta İslam dini olmak üzere çeşitli dinleri bilimsel yöntemlerle inceleyerek bilimsel tutumu benimsemiş ve geniş görüşlü aydın din adamı yetiştirmek için eğitim ve bu alanda araştırma yapmaktır ![]() Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: İlahiyat fakültesinde Arapça Kur'an-ı Kerim öğretiminden oluşan bir yıllık hazırlık sınıfı vardır ![]() ![]() ![]() Gereken Nitelikler: İlahiyat fakültesine girmek isteyen bir kimselerin üstün bir genel akademik yeteneğe özellikle de sözlü düşünme yeteneğine düşüncelerini başkalarına aktarma gücüne sahip felsefe sosyoloji psikoloji özellikle sosyal psikoloji ve tarihe meraklı ve bu konularda iyi yetişmiş belleği güçlü olmaları gereklidir ![]() ![]() Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Öğrenimlerini başarı ile bitirenler görev yerlerine göre "Din ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni" "Müftü" veya "Vaiz" olarak çalışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışma Alanları: Halen ilahiyat fakültesi mezunlarının önemli bir kısmı imam hatip okullarında meslek dersleri ve orta dereceli okullarda din ve ahlak dersleri öğretmeni olarak görev almakta bir kısmı müftü ya da vaiz olarak çalışmakta küçük bir kısmı da ya Diyanet İşleri Başkanlığında ya da fakülte ve yüksekokullarda öğretim ve araştırma alanında çalışmaktadırlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|