|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, mesleği, motor, teknisyeni |
![]() |
Motor Teknisyeni Motor Teknisyeni Mesleği Motor Teknisyeni Bölümü Motor Teknisyeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Motor Teknisyeni Motor Teknisyeni Mesleği Motor Teknisyeni Bölümü Motor TeknisyeniMotor Teknisyeni Motor Teknisyeni Mesleği Motor Teknisyeni Bölümü Motor Teknisyeni Hakkında Motor Teknisyeni Bilgi Motor Teknisyeni Tanımı Motor Teknisyeni Motor Teknisyeni Mesleği Motor Teknisyeni Bölümü Motor Teknisyeni TANIM Benzin veya dizel yakıtı ile çalışan araçların, motorlarının ayar, bakım ve onarımında çalışan kişidir ![]() GÖREVLER - Sabit ve hareketli motor parçalarını tanır, çalışmasını bilir, karakteristiklerini inceler, motordan söker, kontrollerini, gerekli ise tamirini ve onarımını yapar ve yerine takar, - Motorda arıza varsa kaynağını saptar ve onarır, - Motorun düzenli bakımını ve ayarlarını yaparak aşırı yakıt tüketimini önler, verimli, sessiz ve sarsıntısız çalışmasını sağlar, - Taşıtı yol testine hazırlar, yol testini yapar, - Teknik raporlar hazırlar ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Motor parçalarını söküp takmak için kullanılan el takımları, - Matkap, - tezgahı, el breyzi, - Motor test cihazları, - Ölçme aletleri, - Temizlik aletleri ve deterjanları, - Bilgisayar ![]() ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Motor teknisyenleri genellikle otomobil tamirhanelerinde ve servislerinde çalışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Oto tamirhanelerinde ve servislerde, taşıt fabrikalarında, kamu kuruluşlarında teknisyen olarak ve kendi işyerlerinde çalışma olanağına sahiptirler ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Motor teknisyenliği mesleğinin eğitimi, Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik, Endüstri Meslek Lisesi ve Çok Programlı Liselerde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Endüstri Meslek, Teknik ve Çok Programlı Liselerde eğitim görebilmek için, ilköğretim okulu mezunu olmak ve okula giriş koşullarına uygun olmak gerekmektedir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Motor teknisyenliği eğitimi, Endüstri Meslek ve Çok Programlı liselerin motor bölümünde 3 yıl, Teknik ve Anadolu Meslek Liselerinde 4 yıl, Anadolu Teknik liselerinde 5 yıldır ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Meslek liselerinin “Motor” bölümlerinden mezun olanlar, istedikleri taktirde, Makine, Otomotiv, Tarım alet ve makineleri ön lisans proğramlarına sınavsız olarak yerleştirilebileceklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanunu gereğince, işletmelerde uygulamalı eğitim gören öğrencilere, işletmelerce asgari ücretin %30'undan az olmamak üzere bir ücret verilmektedir ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|