![]() |
Duvarcı Duvarcı Nedir Duvarcı Mesleği Duvarcı Kimdir Duvarcı Hakkında Duvarcı Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duvarcı Duvarcı Nedir Duvarcı Mesleği Duvarcı Kimdir Duvarcı Hakkında Duvarcı BilgiDuvarcı Duvarcı Nedir Duvarcı Mesleği Duvarcı Kimdir Duvarcı Hakkında Duvarcı Bilgi Duvarcı Tanımı Duvarcı Duvarcı Nedir Duvarcı Mesleği Duvarcı Kimdir Duvarcı Hakkında Duvarcı Bilgi TANIM Duvarcı; bir binanın duvar, bölme, kemer, şömine, baca vb ![]() ![]() GÖREVLER - Yapılacak inşaatın plan ve projelerini inceler, - Örülecek duvarın cinsine göre kullanacağı harcı hazırlatır, - Örülecek tuğlaları briket ve taşlarla birlikte inşaatın yapılacağı yere taşıtır, - Taşları çekiç ve balyozla kırarak düzeltir, - Mala ile harç yayar ve yatay sıralar halinde, süs ve şekil vererek taşları, tuğlaları veya briketleri döşer, - Harç sürülen yeri mala ile düzeltir, - İnşaat işlerinin ilerlemesi sırasında yapının dik ve yatay olarak düzgünlüğünü şakul ve gönye ile kontrol eder, - Hatalı örülen kısımları yıkarak tekrar örer, - Duvar inşaatının yüzüne karo, fayans veya çini döşeyebilir ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER A- El aletleri: Mala, tuğla çekici, duvarcı gönyesi, metre, şakul, düzgeç, su terazisi, harç teknesi, hortum, el arabası, kum eleği, varyoz, madırga, taş tarağı, murç ve yassı kalem, çarpacak, mucarta, mastar ve ip, agrega ölçeği, sehpa, ahşap veya madeni tokmak, B- Makineler : Vinç, asansör, betoniyer, vibratör, elek serisi ![]() ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Duvarcı olmak isteyenlerin,- Bedence sağlam ve güçlü, - Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine, - El becerisine sahip, - Dikkatli kimseler olmaları gerekmektedir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Duvarcı, görevini açık havada, inşaat alanında ve gündüzleri yürütür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Duvarcılar inşaat şirketlerinde çalışabildikleri gibi bağımsız olarak da çalışabilirler ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Yeterli sayıda çırak müracaatı olması durumunda, Türkiye genelindeki tüm mesleki eğitim merkezlerinde bu mesleğe yönelik eğitim programları düzenlenmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Çıraklık eğitimine başlayabilmek için; - En az ilköğretim okulu mezunu olmak, - 14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış olmak, ancak, 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitimden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Duvarcı mesleğinin eğitim süresi lise veya daha üst düzeyde genel eğitim görmüş olanlarda 1 yıl, ilköğretim mezunu olanlarda ise 2 yıldır ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME - Meslekte usta ve usta öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Mesleki eğitim merkezlerinde, çıraklık eğitiminin verildiği 3 sene boyunca asgari ücretin %30 'undan az olmamak kaydıyla ücret verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|