|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, mesleği, ortopedi, teknisyeni, teknisyenliği |
![]() |
Ortopedi Teknisyeni Ortopedi Teknisyenliği Ortopedi Teknisyeni Mesleği Ortopedi Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ortopedi Teknisyeni Ortopedi Teknisyenliği Ortopedi Teknisyeni Mesleği Ortopedi BilgiOrtopedi Teknisyeni Ortopedi Teknisyenliği Ortopedi Teknisyeni Mesleği Ortopedi Teknisyeni Bölümü Ortopedi Teknisyeni Bilgi Ortopedi Teknisyeni Tanımı Ortopedi Teknisyeni Ortopedi Teknisyenliği Ortopedi Teknisyeni Mesleği Ortopedi Bilgi TANIM Beden sakatlığı olanlara suni maddelerden, ağaçtan, deriden, metalden kol ve bacak sargısı, muhafaza gömleği, suni organ ve korset gibi teknik yardımcı cihazları imal eden ve onaran kişidir ![]() GÖREVLER Ortopedi teknisyeni, her zaman doktor reçetesine göre çalışır ![]() ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Yapay malzemeler, - Bandaj ve korset malzemeleri, - Tutkal, oksijen, asetilen, alçılar, sargılar, - Kaynak makineleri, torna taşlama frezeleme tezgâhları, - Matkap makineleri, havya ve havya matkapları, - Torna kalemleri, primler, kamalar, rafya çeşitleri, - Ölçme ve kontrol aletleri, - Markalama aletleri, paftalar, raspa, testere, eğeler, vidalar ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Ortopedi teknisyeni olmak isteyenlerin; - El ve parmak becerisine, - Şekil ve cisimleri algılama gücüne sahip, - İnce ayrıntıları görebilen, - Titiz ve dikkatli kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Ortopedi teknisyeni, hastanelerin atölyelerinde ve özel atölyelerde, kokulu, tozlu ve gürültülü ortamlarda çalışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Bu alanda yetişmiş elemanlara özel ve kamuda mevcut protez-ortez atölyelerinde sürekli gereksinim duyulmaktadır ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğim eğitimi, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Meslek Liselerinin “Ortopedi Teknisyenliği ” bölümünde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık meslek liselerine girebilmek için, ilköğretim okulu mezunu olmak gerekmektedir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Sağlık Meslek Liseleri (Gündüzlü) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Ortopedi bölümlerinin eğitim süresi ilköğretimden sonra 4 yıldır ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Meslek liselerinin Ortopedi bölümünden mezun olanlar istedikleri takdirde, Protez ve ortez programına sınavsız olarak yerleştirileceklerdir ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU İşletmelerde uygulamalı eğitim gören öğrencilere, işletmelerce asgari ücretin %30'undan az olmamak üzere bir ücret ödenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|