Ölme Ne Olursun? Sakın Ölmeeeee!!!! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ölme Ne Olursun? Sakın Ölmeeeee!!!!Ölme Ne Olursun? Sakın Ölmeeeee!!!! Ölme Ne Olursun? Sakın Ölmeeeee!!!! Mesajı gönderdiğimde O’nun artık rahatça uyuyabileceğini düşünürken o da neydi??? Çok derinden çok garip bir gürültü Nedir bu?? Yataktan kalkamıyorum Olağandışı bir sarsıntı![]() Nedir bu Allah’ım!! Neler oluyor? Güneş![]() Güneş![]() Deprem![]() !?!?!?! Nasıl bir şeydir bu, kendimi sokağa atmalıydım![]() Yatağımın yanındaki telefonu iradem dışında alarak kapıya doğru yöneldim![]() Yürüyemiyordum, her yer sallanıyor durmuyordu![]() Apartman boşluğuna ulaştığımda herkeste bir panik, ev arkadaşımın gözlerindeki dehşet, bağrışmalar, çocukların ağlamaları![]() Merdivenlerde korku dolu gözler, anında kesilen elektrik, her yer kapkaranlık![]() Uzun süren sarsıntı yeni durmuştu ve caddeye fırladığımda herkes oradaydı![]() Ailem?? Güneş![]() ?? Güneş’i aramalıydım, ailem uzaktaydı, orada hissetmemişlerdir bile diye düşünerek Güneşi aramalıyım dedim![]() Güneş![]() Güneş![]() Aç telefonu!! Lanet olsun! Güneş aç telefonu! Sonra lanet olası şebeke problemleri![]() Güneşe ulaşmalıydım, komşumuz Kemal Abi, arabasını istediğimde o korku-panik halinde hiç düşünmeden “Al ama anahtar yukarıda kaldı” dedi![]() İçimdeki o korku öylesine yok olmuştu ki, direk herkesin uzak durduğu apartman boşluğundan Kemal Abinin dairesine ulaştım![]() Aşağıya fırladığımda herkesin yüzünde o kapkara korkuyu yeniden gördüm![]() Arabaya bindim ve gidebileceğim en kestirme yollardan Avcılar’a doğru yola çıktım![]() Ne kadar sürdü bilmiyorum sonunda Güneş’in oturduğu evin sokağına ulaştım Sokağın başında bir panik![]() Arabadan indim ve kalabalığı yararak o sokağa girdim Sokağın diğer ucuna yakın, açık mavi mozaiklerle kaplı bir binaydı![]() Koştum![]() Olamazdı, bina yoktu, vardı ama yoktu![]() Yedi katlı bu bina yıkılmış beton enkazına dönmüştü![]() Çıldırmak üzereydim![]() Güneş diye haykırıyordum![]() Hiçbir yerden O’nun sesi gelmiyordu![]() Etraftaki insanların içinde onu aradım![]() Yoktu, hayır o enkazın altında olamazdı![]() Güneşim orada olamazdı![]() ! Panik içinde bağırmaya devam ettim Enkaz üzerine doğru çıkarak elime geçen tüm taş parçalarını, kiremitleri sokağa doğru fırlatıyordum![]() Bir polis memuru yanıma yaklaşarak “Sabaha doğru kurtarma ekipleri gelecek, onlar gelene dek enkazın üzerinde yapacağınız bilinçsiz hareketler enkaz altında yaşama şansı olanların bu şanslarını azaltabilir![]() ” diyerek koluma girdi ve beni enkazdan 10 metre uzakta bir kaldırım üzerine oturttu![]() Hayır Güneş’e bir şey olmuş olamazdı![]() Yaşayacaktı, o muhteşem güzelliği ile karşıma oturup gülümseyecekti bana![]() * * * Sabah kurtarma ekipleri geldi, Güneş’i kurtaracaklardı ![]() Gücümün sonuna dek kurtarma ekiplerine yardım ettim ama olmuyordu![]() Yedi katlı binanın ikinci katında yaşıyordu Güneş ve bina olduğu yere çökmüştü![]() Kurtarma ekibi olağanca hızıyla çalışıyordu Saatler ilerledikçe herkes umudunu yavaş yavaş yitiriyordu Ben ise O’nun beni asla bırakmayacağını biliyordum Ellerim beton kütlelerini kaldırmaya çalışmaktan parçalanmıştı ama yorgunluk hiç hissetmiyordum![]() Sesimin kısılmış olmasına rağmen tüm gücümle bağırmaya çabalıyordum![]() Ve bu çabalar içerisinde çok uzun saatler geçti![]() Tehlikeli saatler gelmişti ve artık herkes bu saatten sonra yaşaması mucize olacaktır şeklinde mırıldanıyordu![]() Ve yaklaşık 40 saat sonra bir hareketlenme oldu enkaz çevresinde Kurtarma ekipleri elleriyle birbirlerine işaretler yapıyorlar, ben ise ne olduğunu anlamaya çalışıyordum![]() Hemen enkazın üzerine gittim![]() Oradaydı![]() ! Güneşim oradaydı![]() ! Sadece saçı ve biraz da sırtı görünüyordu ve üzerinde geçmişte benim olan ve bundan bir ay önce o istediği için ona hediye ettiğim t-shirtüm vardı Hiç sesi çıkmıyordu, kimseye yanıt vermiyordu O sıra birkaç makine ile onu çıkartmak için betonları kaldırdılar, beton demirlerini kestiler![]() Bu iş 1-2 saat sürdü ve sonunda ekipten birkaç kişi sakince O’nu yukarı doğru çekip bir sedyeye yatırdılar Güneşim diye haykırarak eğildim O’na doğru Gözleri kapalıydı, hiçbir yaşYASAK belirtisi göstermiyordu ama hala o ilk gördüğüm günkü parıltısını saçıyordu, hiçbir yara izi yoktu![]() Ekipten doktor olduğunu söyleyen adam O’na doğru eğildi![]() Ve kısa bir süre sonra adamın yüzü bir anda beton griliğine büründü![]() Hayır kötü bir şey söylememeliydi![]() Hayır Güneş’im ölmüş olamazdı![]() Adam titreyen sesi ile bir elini omzuma koyarak “O’nu kurtaramadık evladım ![]() ” dediğinde Güneş’e doğru eğilip sımsıkı sarıldım bir eli kolyesine kenetlenmiş cansız bedenine![]() Sonrasını ise hatırlamıyor belki de hatırlamak istemiyordum![]() ” * * * Geçen 6,5 senenin birikimini ilk defa yazıya döküyordu adam ve gözyaşlarının ıslattığı yanağı parlıyordu florasan ışığında ![]() Şarkının şu sözleri ise her şeyi ile O’nu yaşatıyordu odasının her tarafında![]() “Her sabah doğan güneş bir sabah doğmaz oldu![]() Elleri ellerimden kayıp giden yıldız oldu![]() ” “Giderken bıraktığın bütün renkler siyah oldu![]() ” Ve yeniden O’nu son gordüğü anı hatırlıyordu ; Güneş’in cansız bedenine sarıldığında, Güneş’in bir eli kolyesine kenetlenmiş, diğer eli ise sımsıkı cep telefonunu sarmıştı![]() Cep telefonunu Güneş’in avucundan çekip aldığında telefonun ekranındaki, Güneş’in o felaket gecesinde sevdiğine cevap olarak yazdığı ama belli ki göndermeye fırsat bulamadığı “Bizi ölüm bile ayırmasın![]() ” cümlesine cevap verircesine “Güneş’im, bizi ancak ölüm ayırır demiştim![]() Yanılmışım Güneş’im![]() ! Yanılmışım![]() ! Hala bendesin Güneş’im![]() ” diye bağırarak hıçkırıklarla ağlıyordu![]() 17 Ağustos 1999 Saat 03:02’deki büyük depremde doğa, bir bedeni diğer bedene işte bu şekilde taşıyordu![]() AŞK bir kere sevmektir SEVMEK aşkın kendisi olmaktır
|
|
|
|