![]() |
Müslüman Olan Yabancıların Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslüman Olan Yabancıların HikayeleriMüslüman olan yabancıların hikayeleri Müslüman olan yabancıların hikayeleri 1-Catherine Delorme 2-Yusuf İslam 3-Muhammed Alexander Russel Webb 4-Malcolm X 5-Albay Donald Rockwell CATHERİNE DELORME(Sicilyalı) Sicilyalı heykeltraş bir babanın çocuğu olarak 1901'de doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tunus'ta iken İslamiyete duyduğum alakadan dolayı müslüman ailelerle yakınlık kurdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün küçük bir sokaktaki mütevazi dükkanında,sanki bu dünyaya ait biri değilmiş gibi duran,derin bir düşünceyle huzur bulmuş nur yüzlü bir zat gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah başka bütün ilahları reddeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra o zat bana abdestve guslün şartlarını öğretti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gece rüyamda,cami gibi bir yerde Peygamberimizi gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra üstüme başıma özen göstermediğimden dolayı beyim"Yeter artık,tanrınla benim aramda bir tercih yapmalısın!"deyince çok üzüldüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hacca gidebilmek ve ölünce müslüman mezarlığına gömülmek için resmi belgeyi almayı arzuluyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslüman Olan Yabancıların HikayeleriYUSUF İSLAM(CAT STEVENS) Londra'da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() Annem İsveçli bir budist,babam ise Kıbrıslı bir rum ortodokstu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara Doğu'nun dini felsefeleriyle ilgilenmeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1975'te abim Kudüs'e gitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tıpkı Hristiyanların gibi müslümanlarında Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Pek çok manevi-ruhi yollardan geçmiştim,fakat hiçbiri beni doyurmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KURAN'ın mesajı içinde boğulup kalmıştım ve şu karara vardım:"önümde 2 tercih vardı:ya kendimi tamamen teslim edecektim veya kendi müzikli yolumda yürüyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sıralarda Londra Reqent's parkta bir caminin varlığını duydum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslüman Olan Yabancıların HikayeleriMuhammed ALEXANDER RUSSEL WEBB(Amerikalı) 1846'da Amerika Hudson şehrinde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana,ahalisinin pek çoğu Hristiyan olan Amerika'da doğan,büyüyünceye kadar mütemadiyen Hristiyan papazların yaptıkları vaazları,daha doğrusu saçmalıkları dinleyen;benim gibi bir insanın,niçin dinini değiştirerek müslüman olduğunu soranlar çok oldu ![]() Müslüman oldum!Çünkü,yaptığım incelemeler,insanların ruhi ihtiyaçlarının ancak müslümanlığın koyduğu sağlam esaslarla temin edileceğini gösterdi ![]() Ben daha çocukken bile,Hristiyanlığa bir türlü iki elle sarılamamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() Herşeyin sebebini ve maksadını arıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine,bir yandan şark dinlerini,diğer taraftan meşhur filozofların eserlerini incelemeye karar verdim ![]() ![]() ![]() Halbuki İslam dini,insanın bedeni yanında,ruhu ile meşgul oluyor ve bizi aydınlatıyordu ![]() ![]() İslamiyette esas,Allahü Teala'nın var ve bir olduğuna inanmak,O'na kendini teslim etmek ve O'na ibadet ederek lütuflarına şükretmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslüman Olan Yabancıların HikayeleriMALCOLM X 19 Mayıs 1925'de Omaha Nebraska'da Baptist papazının oğlu olarak doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karınlarını doyurmak için hırsızlık yapıyorlardı: Malcolm bir ıslah yurduna sevk edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malcolm himayesine sığındığı rahibenin sayesinde ıslah yurdunun yanındaki ortaokula tek zenci talebe olarak girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malcolm bu yanlış saplantılar karşısında istediği mesleği seçemeyeceğini anlayarak okulu bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afyon, gibi malları satmakla iyi para kazanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslüman Olan Yabancıların HikayeleriALBAY DONALD ROCKWELL (AMERİKALI) Müslümanlığı niçin kabul ettim? Müslümanlığın çok mantıki ve sade oluşu,camilerin insanı kendine çeken cazibesi,bu dine mensub olanların,dinlerine büyük bir ciddiyet ve muhabbet ile bağlanmış olması,bütün dünyada,müslümanların günde beş defa aynı saatte büyük bir saygı ve ihlas ile secdeye kapanışı,benim üzerimde çoktan beri büyük bir tesir yapmıştı ![]() ![]() Ben ancak,İslam dinini iyice tedkikten ve onda güzel,faideli bir çok hususlar bulduktan sonra müslüman oldum ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed(a ![]() ![]() ![]() ![]() İslam dininin,diğer dinlerdeki insanlara karşı gösterdiği adalet de,benim üzerimde çok büyük tesir yapmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni müslüman olmaya götüren sebeplerden sonuncusu,İslamiyette bulduğum metanet ve irade gücü oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Ben,müslüma nmemleketlerinin hemen hemen hepsini ziyaret ettim ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ın kulu olduklarını hissetmeleri ve kendilerini O'na teslim etmeleri onlara en büyük manevi huzur ve saadeti,lezzeti veriyordu ![]() İslam dinindeki hürriyet ve müsavat(eşitlik)beni daima dine çekmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslümanlar arasındaki kardeşlik bana hayatta çok kereler yardımcı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() İşte,beni müslüman yapan sebepler bunlardır ![]() |
![]() |
![]() |
|