![]() |
Onur Akın - Asi Ve Mavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviBugün kederliyim, beterim bugün Onur Akın - Asi ve Mavi Sesime ses değse çığlık oluyor Üşüyor toprak, taşlar üşüyor Vuslatı yakın eden yollar üşüyor Yumma gözlerini, uyuma bugün Bütün gölgeler akşam oluyor Üşüyor yaprak, dallar usuyor Savrulup yirtilan ruzgar üşüyor Oysa ben senden neler neler isterdim Senli sevdalarda doğmak isterdim Sabahlar isterdim, asi ve mavi Büyüsün isterdim ışığın rengi Ama gel gör ki kötüyüm bugün Sesime ses değse çığlık oluyor Üşüyor toprak, taşlar üşüyor Vuslatı yakın eden yollar üşüyor Yumma gözlerini, uyuma bugün Bütün gölgeler akşam oluyor Üşüyor yaprak, dallar usuyor İçimde kış gibi bir mevsim üşüyor Oysa ben senden neler neler isterdim Senli sevdalarda doğmak isterdim Sabahlar isterdim, asi ve mavi Büyüsün isterdim ışığın rengi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviKendimin ellerinden tutunca İçimden nehirler gibi akmak geliyor Yollara çıkmak Yolculuklara bakmak geliyor Buralardan böyle ceketsiz kaçmak geliyor Bak Palandöken Dağları'nda Karlar erimiş Teknelerle kol kola bir bahar Sulara inmiş Dağlar için sular için bana bir gül ver Avuttuğum düşler için bana bir gül ver Söküldüğüm günler için bana bir gül ver Yıllarım sırılsıklam yağmurlar giymiş Günlerin avlusuna yeni yeni çocuklar inmiş Dağlar için sular için bana bir gül ver Avuttuğum düşler için bana bir gül ver Söküldüğüm günler için bana bir gül ver Ben bütün yeşillerimi İnatçı ayazlara çaldırdım Sen kendinin ellerinden tut Kendine benim için bir gül ver |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviSon kibrit çöpüm gibi Sakladım seni Rüzgarsızdı hava tiryakiydim üstelik Yakmadım seni Ben yağmur yüklü bir bulutum Kime çarpsam ağlarım Artık sabah olmaz Bu kentte bana Tutmaz kimseler sigara bile Düştüğün yere saplanmış bakışlarım Bakmaz kimseler bakamaz Artık bu kentte sabah olmaz Ben yağmur yüklü bir bulutum Kime çarpsam ağlarım Kime çarpsam kendimi Ve bölsem milyarlara Payı sen faydası sen ağlarım Farzet delsem karanlığı Farzet ki delsem Işığım sen, güneşim sen, ayım sen Son kibrit çöpü gibi Sakladım seni Rüzgarsızdı hava Tiryakiydim üstelik yakmadım seni Ben yağmur yüklü bir bulutum Kime çarpsam ağlarım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviSevda değildi bu sanki bir düştü Sürecek diyordum sonsuza kadar Takvim yaprağına ayrılık düştü Aramıza girdi bu kara duvar Beni bekledinse yağmurda karda Beni bekledinse deli rüzgarda Beni bekledinse yorgun yıllarda Susuz yüreğimde çiçekler açar (Çorak yüreğimde çiçekler açar) Yüzün ay ışığı vuran bir koydu Saçların gecede saman yoluydu İçin güneşlerle dolu doluydu Önce gözlerine gelirdi bahar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve Maviyasamak herseyden habersizce akmak doludizgin irmaklar boyu cikmak daglarin en yucesine tatmak acilarin en olgununu kimi cikar gokyuzune yildiz toplamaya kimi iner deniz dibine yosun sepetine kimi cikar dunya'nin sevda kesifine sen arkadas benimle olur musun? kucuk sercelerin izlerinde buluruz belki yasam askini yada hasta yataklarimizda su veririz belki birbirimize bosver bunlari bir tanem bosver bunlari bosver sen benimle olur musun? kimi cikar gokyuzune yildiz toplamaya kimi iner deniz dibine yosun sepetine kimi cikar dunya'nin sevda kesifine sen arkadas benimle olur musun? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviEy hayat Sen şavkı sularda bir dolunaysın Aslında yokum ben bu oyunda Ömrüm beni yok saysın El oğlu sevdalardan dem tutar Aşk büyütür yıldızlardan Seninse düşlerin yasak dokunamazsın Birini sevmişsindir geçen yıllarda Açık bir yara gibidir hala Hala çok özlersin onu ağlayamazsın Ey hayat Sen şavkı sularda bir dolunaysın Aslında yokum ben bu oyunda Ömrüm beni yok saysın Tırmandıkça yücelir dağlar Sen mağlupsun sen ıssız Sesinde çığlıklar boğulur ama bağıramazsın Birini sevmişsindir geçen yıllarda Açık bir yara gibidir hala Hala çok özlersin onu ağlayamazsın Ey hayat Sen şavkı sularda bir dolunaysın Aslında yokum ben bu oyunda Ömrüm beni yok saysın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviOy sevdasına kurban olduğum oy, Bilsen ne gaybana geceler yaşarım, Gaybana gecelere oy Kulaklarımda kuru kuru uğultular, Ben güllere yanarım, güller bana, Demem o ki sana hasretin o kadar,koymazdı ama, Geceler öyle bir gay bana Geceler öyle bir kötü dinli gavur, Gavur ki sorma Dönerim olmaz,yatarım olmaz, Upuzun hint fakiri yatağı gece, Öyle bir batar ki,dört yanımdan, Ayağımı uzatırım parmaklık, Elimi uzatırım soğuk duvar ![]() Oy kilit,parmak demir, soğuk duvar, Oy yandır, geceler andır, Kanrevandır,kanrevandır,kanrevandır ![]() Yüreğimin hasretinde yalnızlık deyme puşt, Gaybana gecelerin esaretinde, Oy sevdasına kurban olduğum oy, Bilsen ne gay bana geceler yaşarım, Gaybana gecelere oy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviGeceyi sana yazdım, sızımı sana Tutuldum, küsen sesine, tenine tutuldum Çaktım ateşi sesime, ateşi tenime Hay aydınlık sana yandım, gülen yüzüne Yandım, yanarım sana Sensizim, sana koştum iklimler boyu Uykular, yanan liman uykular haram Bir vapur geçer, dalgasında savrulan ben Dön yürek yurduma, gurbet tenime dön, yanarım sana |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviFirari bir serüven benimkisi Yurdu yok kimliği sınır bozgunu Öyle bir yürek ki deli mi deli Hazan mevsimlerde sular yorgunu Dağları isterim firarlarıma Yüzüme yel değse fırtına olur Ateşler taşırım sevdalarıma Sözüm yemin olsa özüm aşk olur Düşerin kanarsa benden sonra Çocuk haylazlığımı al sen koynuna Şarkıların rengine yağmur yağarsa Salma gözlerini uçurumlara Dağları isterim firarlarıma Yüzüme yel değse fırtına olur Ateşler taşırım sevdalarıma Sözüm yemin olsa özüm aşk olur Ey esmer hüznünü hicrandan besleyen sevgili Kendini bana beni yollara sürgün etmeden bil ki Mavi düşlerine sardığın o acar delikanlı Seni ve aşkını zehir bir yürekle kuşandı Ama gün olur da umutlarda yenilirse kalleş bir kurşuna Birlik olup büyüttüğümüz ışıkları söner sanma Ve unutma gülüşü yaralım O uslanmaz inadın yarısı sen diğeri ben olduktan sonra Serüvencin seni nasıl olsa nerede olsa bulur |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve Mavisımsıcak konuşurdun konuşunca ırmak gibi rüzgar gibi konuşurdun yayla kokuşlu çiçekler açardı sanki çiğdemler, güller, mor menekşeler sımsıcak konuşurdun konuşunca hala koynumda resmin bağları anlatırdın ve de dostluğu bir ceylan gibi sekerdi kelimeler sesini duymasam çölleşirdi dünya dağlar yarılır ırmaklar kururdu bulutlar çökerdi yüreğime hala koynumda resmin kaç mevsim kırlara,kırlara çıkıp çiçekler topladık mezarlar için belki ürküttük tarla kuşlarını belki kurdu kuşu ürküttük ama aşkı ürkütmedik hiç hala koynumda resmin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviNe söz dinler ah deli gönlüm Deli aşklar düşler yaşar Ne söz dinler ah deli gönlüm Deli aşklar düşler yaşar Utanırım ağlayamam, yüreğim yanar Utanırım ağlayamam, yüreğim yanar Yüreğim yanar ![]() ![]() ![]() Gecikti yaz, açmaz güller Dizeler dillerde kaldı Gecikti yaz, açmaz güller Dizeler dillerde kaldı Mavi kanatlı uçurtmam telerde kaldı Tellerde kaldı ![]() ![]() ![]() Mavi kanatlı uçurtmam telerde kaldı Tellerde kaldı ![]() ![]() ![]() Ne acılar, ne sızılar Ah ne sancılar çekti gönlüm Ne acılar, ne sızılar Ah ne sancılar çekti gönlüm Ormanlarda yitip giden ağaç gibiyiz Deryalarda yitip giden yelken gibiyiz Yelken gibiyiz ![]() ![]() ![]() Gecikti yaz, açmaz güller Dizeler dillerde kaldı Gecikti yaz, açmaz güller Dizeler dillerde kaldı Mavi kanatlı uçurtmam telerde kaldı Tellerde kaldı ![]() ![]() ![]() Mavi kanatlı uçurtmam telerde kaldı Tellerde kaldı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviMemleket isterim, Gokmavi, dal yesil, tarla sari olsun, Kuslarin, ciceklerin diyari olsun ![]() Memleket isterim, Ne baska dert, ne gonulde hasret olsun, Kardes kavgasina bir nihayet olsun ![]() Memleket isterim, Ne zengin fakir, ne sen ben farik olsun, Kis gunu herkesin evi barki olsun Memleket isterim, Yasamak, sevmek gibi gonuldan olsun, Olursa bir sikayet olumden olsun!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviSitemli ah o gülüşün Vedası mı bu bitişin Birgün kendine döner mi bilmem Yolları ah bu gidişin Al vur beni yere hadi git yar o ellere Bu vedalar kendine Ne kalır bakalım ne kalır geride Yüzünü ah gurbet et Sesini al sen de git Beni de at korda yak Bakalım ne kalır Alıp da başını gitme Gölgenle dolmuyor yerin Koparma ne olur yüzünü benden Gülüşüne tutunuyor elim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviNe olur bir sabah kapım çalınsa Açınca gülüşün içime dolsa Belki bir meyhane biraz da rakı Sen türkü söylesen ben eşlik etsem Bakmayın çekilen perdelerin Aydınlık oluşuna bu şehirde Renk renk desenlerine kanmayın Sakılısında kimbilir kaç yüreği Bu ayrılıklar boğar Kimbilir ardına kadar susumuş ömürleri Paslanmış ne çok kapı bekler Hasretin gibi çarpıyorum kapıları Soluk soluğa atıyorum kendimi sokağa Taşlarında izmaritlerimi ezdiğim kaldırımlar Sicim bir yağmur altında Bir yanıtım yoktur Seni soran açelyalara Bir meyhane bulur beni Beyaz keteni kirlenmiş masalar Yorulmuş bir rakı alır beni Kalbime seni sorar O an duracak zannederim bu gevezeyi Sol kolumda bu aşkın uyuşmuş ağrısı Otuzbeşlik ne ki Meyhaneci yetmişlik getir Tek başına gitmiyor zıkkım Kavunun tadı zehir Sen yoksun boynu bükük saatlerin Bu akşam "Dürüyemin güğümleri kalaylı" Gitmiyor be abla, değiştir şu bantı "Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap zavallı kalbim ne kadar harap" Çalmıyor artık Öyle ya çoktan göçmüş Abdullah Yüce Geceye su gibi dökülse sesin Bizimle hüzünlü türküler gülse Ellerin elimi bulsa ansızın Kalbimden kalbine çiçekler koşsa |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akın - Asi Ve MaviAh pınar gözlüm Taşıyamam Sen olmazsan Yaşayamam Ah pınar gözlüm Yaşayamam Bu yarayı Taşıyamam Şiir Çaya karanfil katardın kattım Zarif yürüyüşünü İnceden telaşını Çaktırmadan göz yaşını katardın kattım Sen benim o canımsın Bu gidiş hangi gidiş Bir daha döner misin Hayatın tuzağına düştük Sevginin uzağına Al ger beni bin yıllık çarmığına Yorgun bedenimi taşla Toprağına götür beni Hüznünle birlikte göm beni Bağışla Şimdi bir aşka ağlıyorum Azrail den koparıp getirdiğim Acılı bir aşka Gideli ilk defa çay demliyorum İçine karanfil katıyorum İçemiyorum Usulca ağlıyorum Al götür beni Gittin ya gittin işte Hiç aklımdan geçmeyen şeyler geliyor aklıma Çalışıp o kurduğumuz sırça saray Yıkıldı işte Gittin ya gittin işte Bir ormancı türküsü kaldı benliğimde Birde birde acıyı ikiye katladığımız Ah pınar gözlüm Taşıyamam Sen olmazsan Yaşayamam Ah pınar gözlüm Yaşayamam Bu yarayı Taşıyamam Şiir Denizine küsmüş bir martı gibi Dalgalar üstüme üstüme geliyor Ahh pınar gözlüm Suç ortağım Bu yarayı taşıyamam Sen gidersen yaşayamam Bu senin yaptığın korsan bir eylem Her şeyi dağınık bırakıp aniden çekip gitmek Bu sabah cebimdeki bütün paraları Mendil satan çocuklara dağıttım Ah pınar gözlüm her şey ters duruyor bu evde Yerdeki kilim Odadaki halı Pencereler kapalı Hiçbir şeye dokunamıyorum Dön dön sevgilim Sensiz yapamıyorum Ah pınar gözlüm Taşıyamam Sen olmazsan Yaşayamam Ah pınar gözlüm Yaşayamam Bu yarayı Taşıyamam |
![]() |
![]() |
|