![]() |
Çankaya Üniversitesi - Çankaya Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çankaya Üniversitesi - Çankaya Üniversitesi HakkındaÇankaya Üniversitesi - Çankaya Üniversitesi Hakkında Çankaya Üniversitesi - Çankaya Üniversitesi Hakkında Çankaya Üniversitesi Çankaya Üniversitesi Vikipedi, özgür ansiklopedi Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Akademik Birimler Fen-Edebiyat İngiliz Dili ve Edebiyatı Matematik-Bilgisayar Mütercim-Tercümanlık Hukuk İktisadi ve İdari Bilimler İktisat İşletme Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uluslararası Ticaret Mühendislik-Mimarlık Bilgisayar Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İç Mimarlık Çankaya Meslek Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Yönetimi Enstitüler Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Hazırlık Okulu Ortak Dersler Koordinatörlüğü Araştırma ve Uygulama Merkezleri Hukuk Araştırma Danışma ve Uygulama Merkezi (HADUM) Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADUM) Atatürk İlkeler ve i İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (AAUM) Sürekli Eğitim Danışmanlık Araş ![]() Öğrenci Toplulukları Amatör Film ve Fotoğrafçılık Topluluğu Amerikan Futbolu Topluluğu A ![]() ![]() ![]() Atatürkçü Düşünce Topluluğu Bilimsel Düşünce Topluluğu Bilişim Teknolojileri Topluluğu (BiLTeC) Bowling Topluluğu Çankayalı Aslanlar Topluluğu Çankayalı Fenerbahçeliler Topluluğu Çankayalı Kartallar Topluluğu Dans Topluluğu Edebiyat Topluluğu Endüstri Mühendisliği Topluluğu Extreme Sporlar Topluluğu Felsefe Topluluğu FRP Topluluğu Gelişen Türkiye Topluluğu Gençlik Topluluğu Go-Kart Topluluğu Halk Bilimi Topluluğu Hukuk Topluluğu IEEE Topluluğu (Institute of Electrical and Electronics Engineers) İletişim Topluluğu İşletme ve Ekonomi Topluluğu İş ve Kariyer Klübü Kayak Dağcılık ve Snowboard Topluluğu Kişisel Gelişim Topluluğu Kültür ve Sanat Topluluğu Münazara Topluluğu Müzik Topluluğu Organizasyon Topluluğu Satranç Topluluğu Siyaset ve Diplomasi Topluluğu Tiyatro Topluluğu Toplumsal Dayanışma Topluluğu Türk Tarih Platformu Topluluğu Uluslararası Ticaret Topluluğu Türk Sanat Müziği Korosu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çankaya Üniversitesi - Çankaya Üniversitesi HakkındaGenel Bilgiler Üniversitemize Giriş Koşulları ve Kayıtlar Üniversitemizi tercih eden adaylar programlarımıza Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yerleştirilir ![]() ![]() Öğrenim Dili Çankaya Üniversite'sinin Hukuk Fakültesi hariç öğrenim dili İngilizce'dir ![]() Akademik Programlar Çankaya Üniversite'sinde Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olmak üzere 4 fakültede 12 ana bölümde, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı 10 anabilim dalında, Çankaya Meslek Yüksekokulu'nda yer alan 1 programda ve tüm bu alanlarda verilen İngilizce eğitimi destekleyen İngilizce Hazırlık Okulun'da eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir ![]() Akademik Yıl Bir akademik yıl, her biri en az 14 haftalık iki yarıyıldan oluşmaktadır ![]() ![]() Öğrenciler Çankaya Üniversite'ne 2006-2007 akademik yılında 636 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır ![]() ![]() Yaz Dönemi Eğitimi Yaz Dönemi Eğitimi, Güz ve Bahar yarıyılları dışında ve yaz tatili aylarında yapılan bir eğitim olup, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi haricindeki Fakülte ve Enstitüler ile Meslek Yüksekokulu'nda uygulanmaktadır ![]() ![]() ![]() Yaz dönemi eğitimi ücrete tabi olup, yaz döneminde ders almak isteyen öğrencilerin, o yıl Mütevelli Heyetince ders kredisi başına belirlenen ücreti ödemeleri gerekmektedir ![]() ![]() Yatay Geçiş Öğrenciler, eşdeğer eğitim programı uygulayan Yükseöğretim Kurumları ve kurum içindeki bölümlere, "Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" uyarınca her öğretim yılı başında yatay geçiş için başvurabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dikey Geçiş Meslek Yüksekokulları mezunlarının lisans programına kabulleri, kayıtlarının hangi yarıyıla yapılacağı ve intibak programları, Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre ve ilgili Yönetim Kurullarınca kararlaştırılır ![]() Öğretim Ücretleri Çankaya Üniversitesi'ndeki Önlisans, Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerinden her öğretim yılında, Mütevelli Heyetince belirlenen miktarda öğretim ücreti alınır ![]() ![]() 2007-2008 ders yılında öğretim ücreti tüm bölümler, Meslek Yüksekokulu ve Hazırlık Sınıfı için, KDV dahil (%8) 13500 Yeni Türk Lirasıdır ![]() ![]() Burslar Çankaya Üniversitesi'nin dört yıllık lisans programlarında, ÖSYS kılavuzunda açıkça belirtildiği üzere, burslu programlar bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başarı Bursu dışında, Üniversiteye burssuz olarak yerleşen öğrenciler arasından her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre üstün başarı gösteren öğrencilere, o yılı izleyen öğretim yılı için geçerli olmak üzere Akademik Başarı Bursu verilir ![]() ![]() Öğrenci İzinleri ve Sağlık Raporları İzin isteklerinin dönem başında ve ders alma süreleri bitmeden ilgili Bölüm Başkanlığı'na, Hazırlık Okulu öğrencilerinin de Hazırlık Okulu Müdürlüğü'ne yapılması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık Merkezi hekimlerinin düzenlediği raporlar ile eğitim ve öğretimin devam ettiği sürelerdeki acil durumlarda Sağlık Merkezi'nden sevk yaptırmadan fakülte ve yüksekokulların bulunduğu yerlerdeki devlet hastaneleri ile üniversite, sosyal sigortalar hastaneleri ve tam teşekküllü özel hastanelerden alınmış ve Sağlık Merkezi'nce kabul edilmiş raporlar geçerlidir ![]() ![]() ![]() Öğrenci Değişimi Üniversitemiz, Avrupa ve Amerika'da bulunan değişik üniversitelerle işbirliği içersindedir ![]() ![]() ![]() Etkinlikler Çankaya Üniversite'sinde çeşitli alanlarda etkinliklerini sürdüren pek çok öğrenci topluluğu vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çankaya Üniversitesi - Çankaya Üniversitesi HakkındaYÖNETMELİKLERİMİZDEN ÖZET BİLGİLER İngilizce Hazırlık Eğitimi Hukuk Fakültesi hariç diğer Fakülteler ile Meslek Yüksekokulu'nda öğretim dili İngilizcedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Yenileme Öğrenciler, her yarıyıl başında akademik takvimde belirtilen süreler içinde öğretim ücretlerini yatırarak danışmanları gözetiminde ders kayıtlarını kendileri yaparak kayıtlarını yenilerler ![]() Danışmanlık Her öğrenci için, kayıtlı bulunduğu Bölüm Başkanlığınca bir danışman görevlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Devam Zorunluluğu Teorik derslerin en az %70 'ine, uygulamalı dersler ile laboratuvarların ise en az %80 'ine devam etme zorunluluğu vardır ![]() ![]() Sınavlar ve Değerlendirme Sınavlar ara, dönem/yıl sonu sınavı şeklinde yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeref ve Yüksek Şeref Öğrencileri Genel not ortalaması en az 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çift Anadal / Yan Dal Programları Lisans öğrencilerinden gerekli koşulları sağlayanlar, anadal bölümlerinin yanı sıra bir başka bölümde çift anadal veya yan dal programı izleyebilirler ![]() Öğrenim Süresi Öğrenciler, iki yıllık önlisans programlarını en çok dört, dört yıllık lisans programlarını da en çok yedi yılda tamamlamak zorundadırlar ![]() |
![]() |
![]() |
|