|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fatih, hakkında, üniversitesi, üniversitesifatih |
![]() |
Fatih Üniversitesi-Fatih Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Üniversitesi-Fatih Üniversitesi HakkındaFatih Üniversitesi-Fatih Üniversitesi Hakkında Fatih Üniversitesi-Fatih Üniversitesi Hakkında Ülkelerin kalkınması ve uluslararası arenada rekabet edebilmesi için temelde, yetişmiş insan gücüne ihtiyaç vardır ![]() ![]() Fatih Üniversitesi, cumhuriyetimizin kurucusu ve ülkemizin modern dünyada yerini almasını sağlayan Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmada çağın gerektirdiği her türlü bilgiyi; ülke menfaatlerini gözeterek öğretmeyi ve değerlendirmeyi temel ilke olarak kabul etmektedir ![]() ![]() Gençleri, geleceğin dünyasına çağdaş donanımlarla hazırlamayı en başta gelen görevleri arasında kabul eden üniversitemiz, büyük bir özveriyle, katılımcı ve çağdaş düşüncelerle yarınlara yön verebilecek Türk insanının yetiştirilmesine çalışmaktadır ![]() Fen bilimlerinde akademisyen ve öğrencilerine son teknolojiyle donanmış laboratuvar imkânları sunan Fatih Üniversitesi, Türk bilim adamlarının yetişmesi ve ülke dışında bulunan yetenekli bilim adamlarının ülkemiz yükseköğretimine katkıda bulunmalarını sağlamayı hedeflemiştir ![]() ![]() Fatih Üniversitesi kaliteli, nitelikli bilim adamları yetiştirmeyi amaçlamaktadır ![]() ![]() ![]() Üniversitemiz, öğrencilerine bilgiye ulaşma, bilgi üretme ve elde edilen bilgileri değerlendirebilme becerisi kazandırmaktadır ![]() ![]() Fatih Üniversitesi, Türk üniversite sisteminin bir parçası ve Yükseköğretim Kuruluna bağlı bir yükseköğretim kurumu olarak öğrenci ve öğretim elemanlarının her türlü yasa, tüzük, yönetmelik ve mevzuata uymalarını zorunlu kılmakta, bütün bilimsel faaliyetleri ülkesinin ve insanlığın çıkarları doğrultusunda gerçekleştirmektedir ![]() Üniversitemiz, eğitim için yurt dışına giden birçok gencimizin aradığı kaliteli eğitim olanağı sunarak beyin göçünün önüne geçmeyi hedeflemektedir ![]() ![]() Fatih Üniversitesi, gerek eğitim-öğretim faaliyetleri gerekse bilimsel araştırma ve projelerle, çağın gerektirdiği evrensel niteliklere ulaşma amacındadır ![]() ![]() ![]() Üniversitemiz, sürekli değişen ve gelişen bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilecek, uluslararası rekabet gücüne sahip bir ortam hazırlamayı öncelikli görevleri arasında kabul etmektedir ![]() ![]() Uluslararası rekabetin önemli şartlarından biri de bilimsel çalışmalara hızlı ve kolay erişim olanağına sahip olmaktır ![]() ![]() Başarılı öğrencilere yönelik burs olanakları ve yıl içinde başarılı olan öğrencilere sağlanan imkânlar, kısa zamanda üniversitemizin öğrenci profilini etkileyecektir ![]() ![]() Fatih Üniversitesi, ders programları ve içerikleri bakımından resmî üniversiteler ve vakıf üniversiteleriyle birlikte hareket etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitemiz, İngilizce ile öğretim yapan bir üniversite olmakla birlikte, öğrencilerine diğer yabancı dillerden en az birini daha öğretmeyi öngörmektedir ![]() ![]() Eğitimi bir diploma sahibi olmanın ötesinde değerlendiren üniversitemiz, programlarında proje, tez ve staj uygulamalarına yer vermektedir ![]() Fatih Üniversitesi, 70’e yakın öğrenci kulübü vasıtasıyla, gençlerimizin kendilerini ifade edebilmeleri, teşebbüs, organizasyon, katılım ve planlama konularında pratik yapabilmeleri, ilgi alanlarında bilgi ve beceri kazanabilmeleri için geniş olanaklar sunmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|