![]() |
Bahçeşehir Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahçeşehir Üniversitesi HakkındaBAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BahÇeŞehİr Ünİversİtesİ Hakkında BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ![]() 1998 • Bahçeşehir Üniversitesi Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı tarafından TBMM 15 Ocak 1998 tarihinde kabul edilen 18 ![]() ![]() ![]() 1999 • Bahçeşehir Üniversitesi, İngilizce Program geliştirme ve uygulama konusunda Kanada New Brunswick Eğitim Bakanlığı ile işbirliği antlaşması imzaladı ![]() • San Diego State University ile işbirliği antlaşması imzalandı ![]() • Resmi Açılış Töreni gerçekleşti ![]() • Bahçeşehir Üniversitesi Spor ve Aktivite Koordinatörlüğü kuruldu ![]() • Öğrenci Dekanlığı Kuruldu ![]() • Fen Edebiyat Fakültesi'nde Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü açıldı ![]() • Mühendislik Fakültesi' nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü açıldı ![]() • İşletme Fakültesi' nde İşletme Bölümü açıldı ![]() • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü • İletişim Fakültesi'nde Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Sinema - TV ve Halkla İlişkiler Bölümleri açıldı ![]() • Meslek Yüksek Okulu'nda İşletmecilik Bölümü açıldı ![]() • Yabancı Diller Okulu açıldı ![]() • Sosyal Bilimler Enstitüsü' nde Sermaye Piyasaları ve Finans Bölümü açıldı ![]() • İSTAM (İstanbul Stratejik Araştırmalar Merkezi) kuruldu ![]() • NAM (Nobel Adayı Araştırma Merkezi) kuruldu ![]() • GİYAM (Girişimcilik ve İnnovasyon Yönetimi Araştırma Merkezi) kuruldu ![]() • ESTAM (Enformatik ve Siber Teknolojiler Araştırma Merkezi) kuruldu ![]() 2000 • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi kuruldu ![]() • Geliştirme, Öğrenci Kaynakları Yönetimi ve MEP’ten sorumlu Rektör Yardımcılığı Ofisi kuruldu ![]() • Genel Eğitim Programı (GEP) Departmanı kuruldu ![]() • Fen Edebiyat Fakültesi' nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü açıldı ![]() • İşletme Fakültesi' nde Ekonomi, Avrupa Birliği İlişkileri Bölümleri açıldı ![]() • İletişim Fakültesi' nde Reklamcılık Bölümü açıldı ![]() • Meslek Yüksekokulu' nda Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü açıldı 2001 • Fen Bilimleri Enstitüsü kuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() • İletişim Fakültesi Dekanı Prof ![]() ![]() ![]() • Bahçeşehir Üniversitesi ve Plato Film işbirliği ile İletişim Fakültesi Uygulama Merkezi açıldı ![]() • 1 ![]() ![]() • T ![]() ![]() ![]() • Uluslararası Liderlik ve Kamu Yönetimi Araştırma Merkezi (ULYAM) kuruldu ![]() • Yurtdışı Eğitim Programı (YEP) birimi kuruldu ![]() • Bahçeşehir Üniversitesi ÖSS Bilgilendirme Birimi kuruldu ![]() • Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi (ABADAM) kuruldu ![]() 2002 • İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve İngilizce ve Enformatik Hazırlık Okulu Bahçelievler Kampüsü’nde eğitim öğretime başladı ![]() • Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı kuruldu ![]() • Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcılığı Birimi Kuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() • Mimarlık Fakültesi' nde Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri açıldı ![]() • Mühendislik Fakültesi' nde Endüstri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümleri Açıldı ![]() • Hukuk Fakültesi Kuruldu • Fen Bilimleri Enstitüsü' nde Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programı açıldı ![]() • BUSEM ( Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ) açıldı ![]() 2003 • Prof ![]() ![]() ![]() • Fen Bilimleri Enstitüsü' nde Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Tasarımı Yüksek Lisans Programları açıldı ![]() • Global Hukuk Eğitim Programları (IGUL) Direktörlüğü kuruldu ![]() • İlk mezuniyet töreni gerçekleşti ![]() 2004 • Erasmus Üniversite Beyannamesi’ni aldı ve Erasmus Programlarını resmen uygulama hakkını elde etti ![]() • Beşiktaş Kampüsü açıldı ![]() ![]() • Kariyer Merkezi Kuruldu • Fen Bilimleri Enstitüsü' nde Endüstri Mühendisliği, Aktuarya, Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programları açıldı, • Sosyal Bilimler Enstitüsü' nde İşletme - Kobi Yönetimi, İleri Oyunculuk, Avrupa Birliği İlişkileri Yüksek Lisans Programları açıldı ![]() 2005 • Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği kuruldu ![]() • Hazırlık Okulu Mecidiyeköy Kampüsü’ne taşındı ![]() • Hükümet ve Liderlik Okulu (HLO) bünyesinde “Siyaset Okulu” Sertifika Programı başladı ![]() • BUTEB ( Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Birimi ) kuruldu ![]() • Stratejik Araştırmalar Merkezi “Küresel Tehdit : Terörizm” konulu Sertifika Programını başlattı ![]() • Avrupa ve Uluslararası Çalışmalar Ofisi kuruldu ![]() • Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Sahnesi açıldı ![]() • Kurumsal İletişim Direktörlüğü ofisi kuruldu ![]() • Mühendislik Fakültesi' nde Mekatronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümleri açıldı ![]() • Meslek Yüksek Okulu' nda Pazarlama, Uluslararası Lojistik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, İthalat – İhracat, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayarlı Destekli Teknik Çizim Bölümleri açıldı ![]() • Fen Bilimleri Enstitüsü' nde Mühendislik Yönetimi, Mimarlık, Elektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programları açıldı ![]() • Sosyal Bilimler Enstitüsü' nde İşletme - Küresel İşletmecilik ve Pazarlama, İşletme - Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi, İşletme - Genel İşletmecilik, İşletme - Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme - Sağlık Yönetimi, İşletme - Eğitim Yönetimi, Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ekonomi ve Kalkınma Yüksek Lisans Programları açıldı ![]() 2006 • Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Beşiktaş Kampüsü’ne taşındı ![]() • Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ve Sosyoloji Bölümü açıldı ![]() • Akademik Planlama Direktörlüğü kuruldu ![]() • Peyzaj Planlama ve Tasarım Atölyesi Koordinatörlüğü kuruldu ![]() • Toplum Akademisi kuruldu ![]() • AB Brüksel Ofisi kuruldu ![]() • Amerikan Araştırmaları Merkezi kuruldu ![]() • Karadeniz – Kafkasya Araştırmaları Merkezi kuruldu ![]() • Fransız Parlamentosu’nun Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifine karşı hukuk mücadelesi başlatıldı ![]() • İletişim Fakültesi Oyunculuk Okulu Sertifika Programı açıldı ![]() • Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO/CEPES tarafından geliştirilen diploma ekini verme yetkisine sahip oldu ![]() • Yurtdışında İngilizce Hazırlık programı başladı ![]() • Asya Pasifik Araştırmaları Merkezi kuruldu ![]() • Akdeniz Araştırmaları Merkezi kuruldu ![]() • Uluslararası Ofis Direktörlüğü birimi kuruldu ![]() • Eğitim Programları ve Öğretmen Geliştirme Birimi Koordinatörlüğü kuruldu ![]() • Uluslararası Sokrates Ödülü Kazanıldı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bahçeşehir Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahçeşehir Üniversitesi HakkındaBahçeşehir Üniversitesi Eğitimin, anaokulu sıralarından lisansüstü çalışmalara kadar büyük bir yelpazede ele alınması gerektiği inancıyla Türkiye’nin bu alandaki en büyük kuruluşlarından biri haline gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı, 1998 yılında kurulan Bahçeşehir Üniversitesi ile zincirin son halkasını da tamamladı ![]() İlk olarak İstanbul’un Bahçeşehir ilçesinde kurulan Bahçeşehir Üniversitesi, 2006-2007 akademik yılında tüm fakültelerini hayatın tam içine, kültür, sanat ve iş dünyasının buluşma noktası olan Beşiktaş ilçesine taşıdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uluslararası bir üniversite olmayı ve mezunlarımıza her yıl yeni yurtdışı olanaklarını sunmayı amaçlıyoruz ![]() ![]() ![]() Eğitim sistemimiz salt bilgi üretmek ve kullanmakla sınırlı değil ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrencilerin çok çeşitli alanlarda çalışmasına ve sevdikleri konularda uzmanlaşmalarına olanak tanımak üzere 6 fakültemiz var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bahçeşehir Üniversitesi’nde 396 tam zamanlı ve 140 yarı zamanlı olmak üzere toplam 536 öğretim elemanı görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Toplumsal duyarlılığımız öğrencilerimizle sınırlı değil ![]() ![]() ![]() ![]() CUMHURİYETİMİZİN 100 ![]() DÜNYANIN İLK 500 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ ![]() |
![]() |
![]() |
|