![]() |
Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) HakkındaÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (TARİHÇE ) Çukurova Ünİversİtesİ (tarİhÇe ) Hakkında ![]() Çukurova Üniversitesi, 1967 yılında Ankara Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan "Adana Ziraat Fakültesi " ile 1972 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan "Çukurova Tıp Fakültesi"nin yeni bir üniversitenin çatısı altında biraraya getirilmesiyle 1973 yılında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1992 yılına gelindiğinde, 6 fakülte, 11 yüksekokul, 3 enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 22 araştırma ve uygulama merkezinden oluşan Çukurova Üniversitesi; 3 yeni üniversitenin nüvesinin oluşturulmasına katkıda bulunmuştur ![]() Modern bina, laboratuvar ve eğitim araçlarıyla 2 yüksekokul Mersin Üniversitesi'ne, 3 yüksekokul Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne devredilmiştir ![]() ![]() ![]() 1992 yılındaki bu küçülmeye karşılık, kuruluşunun 20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) HakkındaÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ( GENEL BİLGİ ) Çukurova Üniversitesi, 10 Fakültesi, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Yüksekokulu, 9 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitüsü, 29 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin gelişmiş üniversiteleri arasında yer almaktadır ![]() ![]() ![]() Çukurova Üniversitesi'nde 1909 öğretim elemanı, 32700'in üzerinde lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin eğitim ve öğretiminde görev yapmaktadır ![]() Öğrencilerin, öğretim elemanlarının, araştırmacıların gereksinim duydukları ulusal ve uluslararası yayınları barındıran Merkezi Kütüphane'de CD-ROM veri tabanı ve Internet bağlantısı ile tarama yapılabilmektedir ![]() Çukurova Üniversitesi, zengin bir bilgisayar donanımına sahiptir ![]() ![]() ![]() Çukurova Üniversitesi öğrencileri AIESEC ve benzeri kurumlar aracılığıyla yurt dışında staj yapabilmektedir ![]() Kapalı Spor Kompleksi, kapalı yüzme havuzu, kayıkhanesi ve çeşitli spor sahaları ile öğrencisine her türlü sporu yapma olanağı sağlayan Çukurova Üniversitesi, öğrencilerinin beden ve ruh sağlığına büyük önem vermektedir ![]() Çukurova Üniversitesi'nde kurulmuş olan 29 kolda, öğrenciler boş zamanlarını ilgilendikleri alanda en iyi şekilde değerlendirmektedirler ![]() Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusü'ne ulaşım özel toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) HakkındaEGİTİM -- ÖGRETİM Programlar Çukurova Üniversitesi'nin hemen hemen tüm programlarında eğitim-öğretim dili Türkçe'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci Öğretim Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi'nin Sınıf Öğretmenliği bölümünde, Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İşletme ve İktisat bölümlerinde, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin İnsaat, Makina, Jeoloji, Endüstri ve -Maden mühendisliği bölümlerinde, Su Ürünleri Fakültesi'nde, Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve Ceyhan Meslek Yüksekokulu'nun ise tüm bölümlerinde ikinci öğretim programı bulunmaktadır ![]() ![]() Akademik Personel Çukurova Üniversitesi'nin eğitim-öğretim kadrosunda 2002 yılı itibariyle 330 profesör, 141 doçent, 299 yardimci doçent, 152 ögretim görevlisi, 723 arastirma görevlisi, 76 uzman, 157 okutman, 1 çevirici, 24 yabancı öğretim elemanı olmak üzere toplam 1903 öğretim elemanı görev yapmaktadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) HakkındaFAKÜLTELER Diş Hekimliği Fakültesi ![]() 1993 yılında kurulan Fakülte'de eğitim-öğretime 1995-1996 ders yılında 20 öğrenci alınarak başlanmıştır ![]()
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) HakkındaEğitim Fakültesi Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Adana Yabancı Diller Yüksekokulu'na İçel ve Hatay Yabancı Diller Yüksekokulları'nın katılımıyla 1982 yılında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) HakkındaFen-Edebiyat Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1974 yılında Temel Bilimler Fakültesi adıyla kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fen-Edebiyat Fakültesi:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) Hakkındaİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1967 yılında kurulan Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Çukurova Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi ile birleştirilmesiyle 1982 yılında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakülte:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurova Üniversitesi (Tarihçe ) Hakkındaİlahiyat Fakültesi 1992 yılında kurulan, 1994-95 eğitim-öğretim yılında öğretime başlayan İlahiyat Fakültesi'nde 23 akademik personel görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İlahiyat Fakültesi:
![]() |
![]() |
![]() |
|