|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
abant, baysal, hakkında, izzet, üniversitesi, üniversitesiabant |
![]() |
Abant İzzet Baysal Üniversitesi-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abant İzzet Baysal Üniversitesi-Abant İzzet Baysal Üniversitesi HakkındaAbant İzzet Baysal Üniversitesi-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hakkında Abant İzzet Baysal Üniversitesi-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hakkında ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ hakkinda TARİHÇEMİZ ![]() Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul şehirlerinin arasında doğal güzelliklerle çevrili ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi eğitim ve öğretim alanında da en ön sıralarda yerini almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilim üretmek, eğitim yapmak ve bulunduğu yöreyi aydınlatmak hedefiyle yola çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bu üç temel görevini yerine getirirken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “çagdas uygarlık düzeyinin üzerine çıkma” direktifini gerçekleştirmeyi ana hedefi olarak görür ![]() ![]() Üniversitemiz, bilimsel gelişme ve teknolojileri takip edebilecek, uluslararası rekabet gücüne sahip bir araştırma ortamı hazırlamayı öncelikli görevleri arasında kabul etmekte ve 21 ![]() ![]() ![]() Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin yanında Vakıf destekli devlet üniversitesi olarak üçüncü bir model oluşturmaktadır ![]() ![]() ![]() EĞİTİM-ÖĞRETİM OLANAKLARI DİL-MER (Dil Eğitimi Merkezi) Bu merkez, öğrenci ve çalışanlarının yabancı dil düzeylerini geliştirmek, dil eğitim-öğretimi, araştırma ve uygulama yapmak amacıyla kurulmuştur ![]() ![]() SÜRYEM (Sürekli ve Yaygın Eğitim Merkezi) Akademik çalışmalar dışındaki her türlü eğitim ve öğretim etkinliğini yapmakla yükümlüdür ![]() ![]() ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZLERİ ABAM (AİBÜ Bitki Araştırma ve Uygulama Merkezi) Rektörlüğe bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ABAM, bitki taksonomisi ve/veya bitki örtüsü (flora/vejetasyon) ile ilgili çalışmalar, araştırmalar, uygulamalar yapan, bu alanlarda yurtiçi ve yurtdışı kurumlarla, hizmetin gerektirdiği her yerde bilime ve teknolojiye dönük etkinliklerde bulunan bir kuruluştur ![]() İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesi İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılarak Üniversitemize armağan edilen 255 yataklı hastane, 2003 yılında hizmete açıldı ![]() BİLİŞİM Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin öncelikli ilkesi, çağın gelişen bilgi teknolojisinden araştırma ve eğitim amacıyla en üst düzeyde faydalanmaktır ![]() ![]() Bütün fakülte ve yüksekokullarda 1500'den fazla kişisel bilgisayar, her kampustaki laboratuarlarda öğrencilerin kullanımına açıktır ![]() ![]() ![]() KÜTÜPHANE İzzet Baysal Kampusu'nda 3600 metrekarelik kullanım alanlı binada hizmet vermekte olan kütüphanede 40 binden fazla kitap bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzzet Baysal Kampusu'ndaki merkez kütüphanenin yanı sıra diğer fakülte ve yüksekokullarda bulunan kütüphaneler de 5 bini aşkın kitapla hizmet vermektedir ![]() ![]() LABORATUARLAR Üniversitemizin teknik bölümlerinde teknolojinin son versiyonlarıyla donatılmış laboratuarlar ve atölyeler mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ÖĞRENCİ DESTEK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ İzzet Baysal Kampusu'nda bulunan Sağlık Merkezi, her gün 24 saat nöbetçi sağlık personeli ile görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() Bolu'da İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Araştırma ve Uygulama Hastanesi 255 yatak kapasitelidir ![]() ![]() BESLENME Üniversitemizin bütün kampuslarında düzenli olarak öğle yemeği servisi yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() Ayrıca İzzet Baysal Kampusu'nda öğrenciler için uygun alışveriş olanağı sağlayan market, pastane ve kafeteryalar bulunmaktadır ![]() ULAŞIM Üniversitemizin merkez kampusu olan İzzet Baysal Kampusu, Bolu şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır ![]() ![]() BARINMA İzzet Baysal Kampusu'nda bulunan ve Üniversitemiz tarafından işletilen 680 kişilik erkek yurdu ve 680 kişilik kız öğrenci yurdu öğrencilerimize hizmet vermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitemizin diğer kampuslarında da Yurt-Kur'a bağlı yeterli kapasitede yurtlar bulunmaktadır ![]() BURSLAR VE ÖDÜLLER Öğrencilerimize devletin katkıları dışında destek, öncelikle İzzet Baysal Vakfı tarafından yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() SOSYAL YAŞAM KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampusları, öğrenciler için geniş sosyal ve kültürel olanaklar sağlamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji binasında 350 kişilik salonda da kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlenmektedir ![]() Bolu'ya 100 milyon dolarlık bir yatırım yapan büyük hayırsever İzzet Baysal için her yıl 11 Mayıs'ta düzenlenen “İzzet Baysal'a Şükran Günleri”ne Üniversitemiz de çeşitli etkinliklerle katılmaktadır ![]() ![]() ![]() SPORTİF ETKİNLİKLER İzzet Baysal Kampusu'nda yer alan açık ve kapalı spor alanlarıyla birlikte, ikiz kubbe salondan oluşan Spor Merkezi her türlü sportif etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasitededir ![]() Bolu Şehir Kampusu'nda 1 adet Spor Salonu ile futbol sahası öğrencilerimizin hizmetindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kartalkaya'da bulunan Dağcılık ve Kayak Eğitim Merkezimiz, kendi üniversitemiz ve diğer üniversitelerin öğrenci ve öğretim elemanlarına hizmet vermektedir ![]() Öğrenci ve Personelin katıldığı üniversite içi spor yarışmaları bir program dahilinde bütün bir öğretim yılını kapsayacak şekilde yapılmakta ve Üniversite Sporları Federasyonunca düzenlenen üniversitelerarası yarışmalara iştirak edilmektedir ![]() AİBÜ SOSYAL TESİSİ Kampus içinde İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan 57 oda 3 suit olmak üzere 117 yatak kapasiteli tesis, 3 yıldızlı otel düzeyindedir ![]() ![]() ![]() ![]() FAKÜLTELER Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ENSTİTÜLER Fen Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü YÜKSEKOKULLAR Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Bolu Sağlık Yüksekokulu Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu MESLEK YÜKSEKOKULLARI Bolu Meslek Yüksekokulu Gerede Meslek Yüksekokulu Mengen Meslek Yüksekokulu Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu |
![]() |
![]() |
|