|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilkent, hakkında, kisa, tarihcesi, üniversitesi |
![]() |
Bilkent Üniversitesi Kisa Tarihçesi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilkent Üniversitesi Kisa Tarihçesi HakkındaBİLKENT ÜNİVERSİTESİ KISA TARİHÇESİ Bİlkent Ünİversİtesİ kisa tarİhÇesİ Hakkında BİLKENT ÜNİVERSİTESİ BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KISA TARİHÇESİ Bilkent Üniversitesi, İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararıyla, 20 Ekim 1984’te kurulmuştur ![]() ![]() ![]() 1967’de Ankara’nın batısında geniş bir arazinin alınmasıyla başlayan Bilkent Üniversitesi’nin kuruluş hazırlıkları, 1970’lerin sonları ve 1980’lerin başlarında söz konusu vakıfların bina inşaatlarıyla devam etmiştir ![]() ![]() ![]() 1986’da 386 öğrenciyle eğitime başlayan Bilkent Üniversitesi, 9 fakültesi, 2 yüksekokulu ve 3 meslek yüksekokulu bünyesindeki 38 eğitim programı, 11 ![]() ![]() Üniversitemiz, dünyanın seçkin üniversiteleriyle yaptığı değişim anlaşmalarıyla öğrencilerine uluslararası bir vizyon kazandırmakta ve eğitim kalitesini pekiştirmektedir ![]() Tel-Aviv Üniversitesi ve Yeni Zelanda’nın Waikato Üniversitesi bulunmaktadır ![]() Mezunlarımız, her türlü iş çevresinde ve dünyanın köklü eğitim kurumlarında Bilkent Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmektedir ![]() ![]() ![]() Bilkent Üniversitesi, kurulduğundan beri hemen her yıl öğretim üyesi başına düşen uluslararası bilimsel yayın sayısı bakımından Türkiye'nin en önde gelen üniversitesi olarak yükseköğretimdeki öncü rolünü sürdürmektedir ![]() GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İletişim ve Tasarım Güzel Sanatlar Grafik Tasarım İç Mimarlik ve Çevre Tasarımı Peyzaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım İŞLETME FAKÜLTESİ İşletme Bölümü İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisat Uluslararası İlişkiler Küresel ve Uluslararası İlişkiler Siyaset Bilimi Psikoloji Bölümü Tarih EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Öğretmen Yetiştirme Yabancı Dil İngilizce Öğretimi Eğitim Yönetimi Beden Eğitimi Spor Merkezi MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisliği Elektrik / Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Arkeoloji ve Sanat Tarihi Türk Edebiyatı Felsefe HUKUK FAKÜLTESİ Hukuk Fakültesi FEN FAKÜLTESİ Kimya Matematik Moleküler Biyoloji ve Genetik Fizik MÜZİK VE SAHNE SANATLARI FAKÜLTESİ Müzik Tiyatro BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ADRES VE TELEFON NUMARALARI Bilkent Üniversitesi Genel Sekreterlik Bilkent Üniversitesi Merkez Kampus Mühendislik Fakültesi Binası G-27 06800 Bilkent Ankara, TÜRKİYE Üniversite Santral Numarası +90 312 290 4000 *Kampus dışından arama yaparken (312) 290 çevirdikten sonra 4 haneli ofis dahili numarasını çeviriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilkent Üniversitesi Kisa Tarihçesi HakkındaBilkent Üniversitesi Vikipedi, özgür ansiklopedi Bilkent Üniversitesi, 20 Ekim 1984 tarihinde Ankara'da kurulan, Türkiye'nin ilk Vakıf üniversitesidir ![]() Tarihçe İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararıyla kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Üniversitenin kuruluş hazırlıkları 1967 yılında Ankara'nın batısında geniş bir arazinin alımı ile başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite büyüdükçe; Hukuk Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, İşletme, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Fen, Müzik ve Sahne Sanatları Fakülteleri, Konser Salonu, spor salonları, ana, ilköğretim ve ortaöretim düzeyinde okullar, yeni kafeteryalar, yeni öğrenci yurtları, iki sağlık merkezi, Doğu Kampus yüksekokulları binaları ve 5000 kişilik odeon yapıldı ![]() Ekim 1986’da 386 öğrenci ile eğitime başlayan üniversite bugün, 9 fakültesi, 2 lisans düzeyinde yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu ve 8 enstitüsü ile 10 ![]() ![]() ![]() Üniversitenin çeşitli üniversiteler ile öğrenci değişim anlaşması bulunmaktadır ![]() Carnegie Mellon (ABD), Georgia Institute of Technology (ABD), Johns Hopkins University (ABD), McGill (Kanada), University of Michigan, Ann Arbor (ABD), Odense (Danimarka), Purdue (ABD), Binghamton Üniversitesi (ABD), Tel-Aviv (İsrail), University of California (Berkeley, Davis, Irvine, Los Angeles, Riverside, San Diego, San Francisco, Santa Barbara, Santa Cruz) Viyana Teknik Üniversitesi (Avusturya) bulunmaktadır ![]() Küresel ve Uluslararası İlişkiler programi, Bilkent Üniversitesi ve SUNY Binghamton Üniversitesinin (ABD) yürüttüğü ortak bir lisans programıdır ve mezuniyetleri ile öğrenciler her iki üniversitenin de diplomalarına sahip olmaktadırlar ![]() Türkiye'nin ilk ve 2005 yılında halen tek olan Tiyatro Yönetmenliği bölümü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde 1996 yılında Gürcü yönetmen Robert Strua danışmanlığında kurulmuştur ![]() Akademik Birimler FAKÜLTE VE BÖLÜMLER Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İletişim ve Tasarım Güzel Sanatlar Grafik Tasarım İç Mimarlik ve Çevre Tasarımı Peyzaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım İşletme Fakültesi (Bilkent İşletme Fakültesi) İşletme Bölümü İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Uluslararası İlişkiler Küresel ve Uluslararası İlişkiler Siyaset Bilimi Psikoloji Bölümü Tarih Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Öğretmen Yetiştirme Yabancı Dil İngilizce Öğretimi Eğitim Yönetimi Beden Eğitimi Spor Merkezi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Elektrik / Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Arkeoloji ve Sanat Tarihi Türk Edebiyatı Felsefe Hukuk fakültesi Hukuk Fakültesi Fen Fakültesi Kimya Matematik Moleküler Biyoloji ve Genetik Fizik Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Tiyatro YÜKSEKOKULLAR Uygulamalı Yabancı Diller Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Muhasebe Bilgi Sistemleri Mütercim - Tercümanlık Fransızca Hazırlık Programı İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (busel) İngilizce Hazırlama Programı Uygulamalı İngilizce - Türkçe Çevirmenlik Bölümü Fakülte Akademik İngilizce Geliştirme Birimi Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri İşletme Bilgi Yönetimi MESLEK YÜKSEKOKULLARI Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Program: Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Büro Yönetimi ve Sekreterlik Muhasebe Ticaret ve Yönetim Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Program: Turizm ve Otel İşletmeciliği İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çevirmenlik Meslek Yüksekokulu Enstitüler Dünya Sistemleri, Ekonomileri ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Enstitüsü İşletme Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü Araştırma Merkezleri Ahmed Adnan Saygun Merkezi Bilkent Biyoinformatik Merkezi Bilkent İleri Araştırma Laboratuvarı|Bilkent İleri Araştırmalar Merkezi (BiCAS) Bilişimsel Elektromanyetik Araştırma Merkezi (BİLCEM) Çevre Bilimleri Araştırma Merkezi İletişim ve Spektrum Yönetimi Araştırma Merkezi (İSYAM) Geçişteki Toplumlar Araştırma Merkezi (CRTS) Genetik ve Bioteknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi (BİLGEN) Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Rusya Çalışmaları Merkezi Toplum ve Politika Araştırmaları Merkezi Türk Edebiyatı Merkezi Türkçe Dil ve Konuşma İşleme Merkezi Türk Politikası ve Tarih Merkezi Uluslararası İktisat Merkezi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Uzay Teknolojileri Araştırma Merkezi (BİL-UZAY) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilkent Üniversitesi Kisa Tarihçesi HakkındaBİLKENT ÜNİVERSİTESİ'NİN TARİHÇESİ Bilkent Üniversitesi; İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararıyla, 20 Ekim 1984'te kurulmuştur ![]() ![]() ![]() 1967'de Ankara'nın batısında geniş bir arazinin alınmasıyla başlayan Bilkent Üniversitesi'nin kuruluş hazırlıkları, 1970'lerin sonları ve 1980'lerin başlarında söz konusu vakıfların bina inşaatlarıyla devam etmiştir ![]() ![]() ![]() 1986'da 386 öğrenciyle eğitime başlayan Bilkent Üniversitesi, 9 fakültesi, 2 yüksekokulu ve 3 meslek yüksekokulu bünyesindeki 34 lisans, 6 ön lisans, 47 lisansüstü programı, 13 ![]() ![]() Üniversitemiz, dünyanın seçkin eğitim kurumlarıyla yaptığı değişim anlaşmalarıyla öğrencilerine uluslararası bir vizyon kazandırmakta ve eğitim kalitesini pekiştirmektedir ![]() ![]() Mezunlarımız, her türlü iş çevresinde ve dünyanın köklü eğitim kurumlarında Bilkent Üniversitesi'ni başarıyla temsil etmektedir ![]() ![]() ![]() Bilkent Üniversitesi, kurulduğundan beri hemen her yıl öğretim üyesi başına düşen uluslararası bilimsel yayın sayısı bakımından Türkiye'nin en önde gelen üniversiteleri arasında yer almakta ve yükseköğretimdeki öncü rolünü sürdürmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|