09-08-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Getz İle Şürüş Keyfi
Araç iyi hızlanıyor, 105 hp gücünde bilginiz olsun" diyor telefonda Hyundai’den Özge Bey Hımmmm meraklandım   Aracı teslim alırken de, yine buna benzer bir uyarı ile karşılaşıyorum Merakım tavan yaptı  Tamam kadın sürücülerin namı belli Yine de bu uyarının kaynağını merak etmeden duramıyorum Aracı ilk teslim aldığım andan itibaren, trafikte ve otobanda aracın performansını test edecek olmanın heyecanı içindeyim, gazı köklemenin hayalini kuruyorum Bakalım nasıl kaçıyormuş Ama çok belli etmiyorum Temkinli görünmeye çalışarak istanbul’un ağır aksak bazen çılgın trafiğinin içinde gözlerden kayboluyoruz Evet gerçekten iyi kaçıyor ve iyi hızlanıyor bu araç Trafikte ilk gözlemlediğim bu oldu Küçük araçların böyle güçlü performans göstermesi çok zevkli ve eğlenceli Ufak tefek görüntüsünün altında ki o gücü hissetmek, sizi daha bir güvende hissettiriyor
Genel Bilgi:
Hyundai’nin bu sevimli minisi, 1 4lt, 1 5lt ( 88 hp ve 110 hp ) ve 1 6 lt hacimlerinde 4 farklı versiyonu mevcut 1,5 lt hacimli versiyonu dizel
Boyutlar: 1 4lt ve 1 6 lt : 3825 x 1665 x 1490 1 5 lt dizel versiyonun yüksekliği ise 5 cm daha fazla
Bağaj hacmi: 254 lt,
Yakıt Deposu: 45 lt
Yakıt’tan bahsetmişken, Getz’in – en azından bizim testini yaptığımız 1,5 lt , 110 hp, dizel versiyonu- yakıt kullanımı konusunda ne kadar cimri olduğundan bahsetmek istiyorum Fabrika verileri, 100 km’de 5,5 lt’lik ortalama ( şehir içi – şehir dışı) şeklinde Biz testimiz sırasında bu verileri yerinde gözlemledik ve onayladık Bu araç gerçekten çok az yakıyor Bunu gerçek keyfimize keyif katıyor Daha ne istenir bir araçtan Özellikle istanbul gibi trafik kargaşasının yoğun olduğu bir şehirde yaşıyorsanız, bu araç çok ciddi bir alternatif olarak karşıza çıkıyor Şehir içinde park ve manevra sorunu yaşamıyorsunuz, bununla birlikte aracınızın performansı hiç yabana atılır gibi değil, performansıyla ünlü ağbilerine kafa tutuyor ve üstüne üstlük yakıt tüketimi çok düşük Bir araçtan daha ne beklenir ki!? Bir araçtan bir de güvenli olması beklenir Sıkı durun Hyundai Getz Euro-Ncap güvenlik testlerinden dört yıldız ile geçer not aldı Tamam en yüksek 5 yıldızlık sonuca ulaşamadı fakat bu derecesi ile güvenli bir araç olduğu ispatlamış oldu
Getz’de standart güvenlik özelliklerinin yanı sıra ABS+EBD fren sistemi, 3 stop lambası, ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme mekanizması, elektronik şifreli Motor kilidi ( immobilizer), kaza anında katlanan direksiyon mili gelişmiş güvenlik unsurlarından bazıları
Aracın iç mekanın da kullanılan malzemenin kalitesi ve işçilik tatmin edici düzeyde Özellikle benim kullandığım versiyonun krom kaplama kapı kolları, vites topuzu ve pedalları araca çekici bir sportiflik kazandırmıştı Yeni Getz selefinin ebatlarını korumuş Araç içinde önce arka yolcuların rahatça seyahat edebileceği iç mekanda her türlü konfor mevcut Artık son dönemlerde araçlarda sıkça gördüğümüz dijital ekranlı yok bilgisayarı burada da muvcut, ekran kolay kullanım ve erişim olanağı sağlaması açısından kullanışlı Getz’lerin zengin donanım özelliklerinin yanı sıra ilgimizi çeken basit fakat güzel bir ayıntı ise gecikmeli sönen iç aydınlatma sistemi, bagaj içi aydınlatma ve bagaj sabitleme sabitleme filtresi, 12V elektrik soketi de yine aracın kullanım kalitesini arttıran özellikler olarak karşımıza çıktı Bizde dile getirmeden edemedik Gözlemlemek ve yazmak bizden Gerisi size kalmış
Getz'lerin fiyatı 28 000 YTL'den başlıyor Donanım ve motor özelliklerine göre fiyat farlılık gösteriyor En Pahalı Getz ise 30 179 YTL'den satışta
|
|
|